Hugo Elderflower
User Avatar
door Bart

Met mijn zelfgemaakte Elderflower siroop, maakte ik mijn eigen hippe en alcoholvrije variant op de Hugo, de Hugo Elderflower.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Hugo Elderflower
Hugo Elderflower
Hugo is een zeer populair drankje. Vorig jaar was het al populair en ook dit jaar doet het hippe drankje het goed op de terrassen. Nu ik zwanger ben kijk ik wel eens jaloers naar die mooie glazen. Maar nu ik vlierbesbloesems (Elderflower) vers geplukt had en mijn eigen Elderflower siroop heb gemaakt, maakte ik mijn eigen hippe en alcoholvrije variant op de Hugo, de Hugo Elderflower.

NB: natuurlijk kun je deze cocktail ook met alcohol maken. Gebruik dan prosecco. In plaats van Elderflower siroop kun je eventueel ook St-Germain Elderflower likeur gebruiken.

Wat heb je nodig voor de Hugo Elderflower?

Elderflower siroop (0,5 deel) – kun je zelf maken, maar van Monin heb je ook Elderflower siroop.
Bruiswater (1,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Munt (2 takjes munt)
Crushed ice

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Hugo Elderflower?

Gebruik een wijnglas die je gaat vullen met crushed ice. Voor je dit doet knijp je sap van een halve limoen uit. De partjes van de limoenen doe je ook in het glas. Vullen met crushed ice tot aan de rand van het glas. Voeg ook 4-5 muntblaadjes toe. Als laatste voeg je nog een half barmaatje Elderflower siroop toe. Even roeren met een barlepel en als finishing touch garneren met limoenpartje en 2 takjes munt.

Let op: sap van de limoen kun je met je vingers er makkelijk uit knijpen of met een citruspers. Gebruik in ieder geen muddler om de limoen te stampen bij deze cocktail. Anders blijft er weinig over van je cocktail in je wijnglas.

Zelf Elderflower siroop maken?

Vanaf mei bloeit de vlierbesbloesem. Dit is een kleine witte bloesem met een opvallend zoetige, citroenachtige geur. Pluk hier 5 schermen van. Was deze goed uit en voeg deze met wat citroen schijfjes en 2 deciliter suikersiroop in een jar. Zet dit in de koelkast en na 2 weken heb je je eigen zelfgemaakte Elderflower siroop.

Elderflower Gin Sour

Bart maakte nog een andere mooie cocktail met Elderflower. De Elderflower Gin Sour. Binnenkort maak ik ook nog een Elderflower Lemonade!

Deel je zelfgemaakte Hugo Elderflower via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Deze cocktail is 100% alcoholvrij