Omdat wij regelmatig cocktails maken kom ik ook vaak leuke dingen tegen om cocktails mee te maken. Zo kwam ik deze keer weer iets handigs tegen voor in de cocktailkeuken. Zelf heb ik een grote Amerikaanse koelkast met instant crushed ice machine. Maar die heeft natuurlijk niet iedereen. Omdat het dan een behoorlijk gedoe kan zijn om crushed ice te maken van ijsblokjes, zijn goede alternatieven zeer welkom. Daarom wil deze handige ijscrusher even met delen. Super makkelijke manier om zelf crushed ijs te maken.

Lékué ijscrusher blauw
Lékué ijscrusher blauw

Hoe gebruik je de Lékué ijscrusher?

Heel simpel. Je laat de gleufjes vollopen met water. Dan leg je hem in de vriezer. Als alles goed bevroren is kan je heel gemakkelijk de mat rollen en breken en krijg je dunne kleine stukjes ijs. Net zoals normaal crushed ijs. Alleen dan op een hele makkelijke manier.

Nog een voordeel vind ik ten opzichte van andere machines. Je hebt namelijk van die soort van draaimolentjes waar je flink aan moet draaien en je normale ijsblokjes in gecrushed worden. Kost een hoop moeite en maakt ook altijd zo’n herrie. Dan is deze ijscrusher veel beter naar mijn mening. En ook nog eens mooi.

Je moet er niet meteen 6 cocktails mee willen maken, zo groot is de Lékué ijscrusher nu ook weer niet. Lijkt je wat. Onder andere bij bol.com in het groen te koop.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate