In Cognito
User Avatar
door Bart

De In Cognito is een onherkenbare cocktail. Het lijkt op een Mojito maar er zit cognac in in plaats van rum. We hebben deze cocktail gemaakt voor onze Movember special.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

In Cognito
In Cognito

De In Cognito is een onherkenbare cocktail. Het lijkt op een Mojito maar er zit cognac in in plaats van rum. We hebben deze cocktail gemaakt voor onze Movember special. Lees ook onze eerste Tales of a Moustache blog.

Wat heb je nodig voor de In Cognito?

Cognac (1,5 deel)
Rietsuiker (2 barlepels)
Bruiswater (1 deel)
Limoen (halve limoen)
Munt (takje munt)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de In Cognito?

Gebruik voor deze cocktail een stevig longdrink glas met dik glas. Je moet namelijk stevig stampen om alle smaken te mengen, belangrijk dat je hier een goed glas voor hebt. Begin eerst met de suiker en de limoenpartjes in het glas te doen. Goed stampen met een muddler. Voeg dan 1 tot 1,5 deel cognac toe. Om de smaak te versterken kun je 1 a 2 dashes angostura bitter toe voegen. Roer de cocktail goed met een barlepel en vul tot de rand aan met crushed ijs, wat muntblaadjes en bruiswater. Als laatste garneren met een takje munt en limoenschijfje.

Vrouwvriendelijke variant

De In Cognito is een mannelijke cocktail. Voor vrouwen kun je deze cocktail ook maken. Je maakt de cocktail dan niet met cognac maar met Mandarine likeur van Napoleon.

Deel je zelfgemaakte In Cognito via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate