Indian Summer Breeze cocktail
User Avatar
door Bart

Deze Indian Summer Breeze smaakt als een nazomerse breeze. Je maakt hem met bruine rum, apricot brandy, cranberrysap, sinaasappel en citroen. En hij is lekker!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Indian Summer Breeze cocktail
Indian Summer Breeze
Wat een heerlijk weer is het! Het ene warmterecord na het andere wordt verbroken in september. En vandaag weer tropisch warm. Echt een Indian Summer hebben we in Nederland. Lekkere temperatuur, lange schaduwen én als het even kan een zachte breeze. Deze Indian Summer Breeze maak je met bruine rum, apricot brandy, sinaasappelsap, citroensap en cranberrysap en nu ik dus verlof heb en geen borstvoeding meer geef kan ik hier ook van genieten.

Wat heb je nodig voor een Indian Summer Breeze?

Bruine rum (1 deel)
Apricot brandy (0,5 deel) *
Cranberrysap (1,5 deel)
Citroensap (sap van een halve citroen)
Sinaasappelsap (sap van een halve sinaasappel)

1 deel = 30 ml

* als je dit niet in huis hebt kun je bijvoorbeeld ook peach tree of Southern Comfort gebruiken.

Hoe maak je een Indian Summer Breeze?

Deze cocktail kun je in het glas maken of met een shaker. Gezien het aantal ingrediënten heb ik het in een shaker gemaakt. Met als voordeel dat ik er meteen weer eens twee tegelijkertijd heb kunnen maken!
Gebruik een shaker met ijs. Met een barmaatje voeg je de rum, de apricot brandy, cranberrysap in de juiste hoeveelheden toe. Daarna pers je een halve citroen en een halve sinaasappel uit in de shaker. Even shaker en uitschenken met ijs in je glas. Eventueel nog meer ijs toevoegen. Daarna garneren met sinaasappelpartje en cocktailkersje. Op de Indian Summer!

Deel je zelfgemaakte Indian Summer Breeze via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate