Als het voorjaar is aangebroken, of je hebt lentekriebels ongeacht het seizoen, zal deze Irish Spring Sour je heerlijk smaken!
Tip: Maak van deze cocktail een American Spring Sour door een Amerikaanse Bourbon te gebruiken die ook hoog in het fruit zit.
Wat zit er in de Irish Spring Sour?
Ierse Whiskey of Bourbon (in deze cocktail is de Ierse Single Grain Whiskey Kilbeggan 8 year old gebruikt) (1 deel)
Cranberrysap (2 delen)
Citroensiroop (1 deel)
Citroensap (½ tot 1 deel)
Rode bessen (ongeveer 10 bij de bereiding en nog een paar ter versiering)
Rozemarijn 1 takje ter versiering
1 deel = 30 ml
Hoe maak je de Irish Spring Sour?
Voor het citroen sap pers je eerst de citroen met de citruspers. Zorg ervoor dat je minstens een ½ deel citroensap hebt maar meer mag ook. Je vult een groot glas met wat ijs. Schenk daarin de whiskey, de citroensiroop, het cranberrysap en het citroensap. Spoel de rode bessen af met water en knijp deze zachtjes open zodat het sap vrijkomt, voeg ze dan toe aan het glas. Roer de ingrediënten door met een barlepel en laat de cocktail even rusten. Neem het whiskyglas en voeg hier flink wat ijs aan toe. Laat het glas even koelen. Snijd ondertussen een schijfje citroen en knip een takje rozemarijn. Schenk dan met behulp van een strainer de cocktail in het whiskyglas. Voeg het schijfje citroen, het takje rozemarijn en als laatste wat rode bessen toe. Proost!
Deel je zelfgemaakte Irish Spring Sour via social media
Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.
Over Anne