Irish Spring Sour foto
User Avatar
door Bart

Als het voorjaar is aangebroken, of je hebt lentekriebels ongeacht het seizoen, zal deze Irish Spring Sour je heerlijk smaken!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Irish Spring Sour foto
Irish Spring Sour
[cocktail by Anne] Als het voorjaar is aangebroken, of je hebt lentekriebels ongeacht het seizoen, zal deze sour cocktail je heerlijk smaken. In deze sour cocktail maken het fruit en de siroop van citroen het geheel zoet en de citroen en de rode besjes geven de cocktail het sour randje. Kies in deze cocktail altijd voor een milde, fruitige Ierse whiskey want dat ‘blend’ het mooiste met de zoetheid en het zuur van de andere onderdelen.
Tip: Maak van deze cocktail een American Spring Sour door een Amerikaanse Bourbon te gebruiken die ook hoog in het fruit zit.

Wat zit er in de Irish Spring Sour?

Ierse Whiskey of Bourbon (in deze cocktail is de Ierse Single Grain Whiskey Kilbeggan 8 year old gebruikt) (1 deel)
Cranberrysap (2 delen)
Citroensiroop (1 deel)
Citroensap (½ tot 1 deel)
Rode bessen (ongeveer 10 bij de bereiding en nog een paar ter versiering)
Rozemarijn 1 takje ter versiering

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Irish Spring Sour?

Voor het citroen sap pers je eerst de citroen met de citruspers. Zorg ervoor dat je minstens een ½ deel citroensap hebt maar meer mag ook. Je vult een groot glas met wat ijs. Schenk daarin de whiskey, de citroensiroop, het cranberrysap en het citroensap. Spoel de rode bessen af met water en knijp deze zachtjes open zodat het sap vrijkomt, voeg ze dan toe aan het glas. Roer de ingrediënten door met een barlepel en laat de cocktail even rusten. Neem het whiskyglas en voeg hier flink wat ijs aan toe. Laat het glas even koelen. Snijd ondertussen een schijfje citroen en knip een takje rozemarijn. Schenk dan met behulp van een strainer de cocktail in het whiskyglas. Voeg het schijfje citroen, het takje rozemarijn en als laatste wat rode bessen toe. Proost!

Deel je zelfgemaakte Irish Spring Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Over Anne

Anne Ava Hey! Ik ben Anne. Ik ben verliefd op Groot-Brittannië, Italiaans eten en Utrecht. Naast koken en lezen houd ik me graag bezig met het leren over alcoholische versnaperingen. Van een goed glas whisk(e)y word ik net zo gelukkig als van een gin-tonic of een andere lekkere cocktail. De laatste twee drink ik het liefst bij Feijoa te Amsterdam of Behind Bars in Utrecht.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate