Jungle Book
User Avatar
door Bart

In deze Jungle Book cocktail zitten veel tropische ingrediënten zoals ananas, banaan en kokos. Maar hoe krijgt deze tropische cocktail zijn lichtgroene kleur?

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Jungle Book
Jungle Book
Niets leuker dan zelf een nieuwe cocktail bedenken. Bart wou per sé een keer een cocktail maken met boswandeling. Hij wou er een mooie groene tropische cocktail van maken met veel tropische ingrediënten als kokos, ananas en banaan. Om de uitstraling van de cocktail nog wat groener te maken deed hij een half deel pisang ambon er bij. Wat zoals hij zegt goed past bij de smaak. Bij een tropische cocktail hoort natuurlijk een tropische naam. En dus noemden we de cocktail: Jungle Book!

Wat heb je nodig voor een Jungle Book?

Boswandeling (1 deel)
Ananas (4 stukken)
Kokosmelk (1 deel)
Banaan (halve banaan)
Pisang ambon (half deel)
Garnering: geraspte kokos

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Jungle Book?

Deze tropische cocktail maak je als een verse Pina Colada. Omdat je vers fruit gebruikt gebruik je een blender. Hier gaan 4-5 stukjes fijn gesneden ananas en een halve banaan in. Voeg met een barmaatje 1 deel boswandeling en 1 deel kokosmelk toe. Even blenden. Je krijgt nu een geel – lichtgroene kleur van je cocktail. Om de cocktail nog wat groener te maken voeg je een half deel pisang ambon toe. Nog even blenden, en nu heeft je cocktail de juiste kleur om op te dienen. Schenk de cocktail uit in een hurricane glas gevuld met ijs. Als laatste geef je deze cocktail een mooi kraagje van geraspte kokos.

Garnering

Om de Jungle Book beleving compleet te maken dien je de cocktail op in combinatie met veel vers fruit. Het mooiste is om dit op te dienen in een mooie kokosnoot.

Jungle Book garnering
Jungle Book garnering

Deel je zelfgemaakte Jungle Book via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate