Kerst Punch

Kerst Punch

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Kerst Punch foto
Kerst Punch
Dit jaar gaan we een pre-christmas party geven waar we een mooie punch voor gaan maken. Omdat we natuurlijk eerst ons recept moesten testen, maakten we onze Kerst Punch al eerder. Ik leende de mooie punch schaal van het omaatje van Bart en daarna ben ik rood fruit gaan kopen. Voor deze feestelijke Kerst Punch heb ik gebruikt: frambozen, cranberries, limoen, vodka, chambord likeur, dom benectine en prosecco. Deze punch kan alvast op onze site en die pre-christmas party komt die gaat helemaal goed want de punch is heerlijk en lekker feestelijk!

Wat heb je nodig voor een Kerst Punch?

(recept goed voor 4-6 personen)
Vodka (2,5 delen)
Chambord likeur (2,5 delen)
Grand Marnier (1,5 deel)
Dom Benectine (1,5 deel)
Vanille siroop (1 deel)
Prosecco of cava (1 fles)
Limoen (2 stuks)
Rood fruit: frambozen en cranberries

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Kerst Punch?

De eerste uitdaging is dat je een chique punch schaal moet regelen. Die heeft natuurlijk niet iedereen thuis staan. Tip: check bij je moeder of je oma! Eerst even goed wassen en schoonmaken dan kun je aan je punch beginnen.
Begin met 1 limoen te persen. Voeg daarna met een barmaatje de vodka, de chambord likeur, grand marnier en vanille siroop toe. De Chambord likeur zorgt voor de rode kleur. Daarna voeg je de prosecco toe (je kunt ook cava gebruiken). Daarna voeg je een bakje frambozen en een bakje cranberries toe en dun gesneden limoenpartjes. Als laatste voeg je nog wat heilige Dom Benectine toe. De punch is erg zoet, deze wat kruidige likeur, gemaakt door monikken uit Vaticaanstad brengt je punch wat meer in balans. Even roeren met een punchlepel en proeven. Vind je je cocktail te sterk? Voeg dan wat bruiswater toe tot je punch helemaal naar jouw smaak is. Daarna zet je kleine glaasje klaar en schenk je met je punchlepel (een soeplepel mag ook) ieder glaasje voor de helft vol. Voeg zeker ook lekker fruit toe! Voor je gaat drinken uiteraard even proosten op kerst!

Kerst cocktails

In deze blog hebben we onze 10 favoriete kerstcocktails beschreven. Volop inspiratie dus voor kerst!

Deel je zelfgemaakte Kerst Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deel je zelfgemaakte Kerst Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram. Benieuwd!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate