Kerst Punch
Bart
Deze Kerst Punch is heerlijk en lekker feestelijk om te serveren aan je gasten als welkomstdrankje. Meteen helemaal in de kerstsfeer!
Nog geen beoordelingen
Glass Coupe glas
Smaak Fruitig, Kruidig
Bereiding Makkelijk
Sterkte Sterk
Drank Rum

Ingrediënten

  • 20 cl Donkere rum
  • 20 cl Dom Benedictine
  • 10 cl Creme de Cassis of Creme de Mure
  • 50 cl Bruisende wijn
  • Sinaasappelschijfjes 1 sinaasappel
  • Frambozen half bakje
  • Cranberries
  • Steranijs

Benodigdheden

  • Punch schaal
  • Barmaatje
  • Punchlepel

Bereidingswijze

  • Bereiden in punchschaal met ijs

Instructies

  • Begin met een mooie punchschaal
  • Vul deze met een ca 1 liter ijsblokjes
  • Voeg al het fruit toe
  • Voeg nu met een barmaatje de donkere rum en de Dom Benedictine toe
  • Als laatste de bruisende wijn (cava, prosecco of champagne die je over hebt)
  • Als laatste de Creme de Cassis voor de kleur
  • Even roeren met je punch lepel
  • Opscheppen met fruit in mooie coupe of dessertglazen

Een punch is een drank op basis van veel fruit, waar je naar smaak verschillende dranken aan toevoegt.

Punch als welkomstdrankje voor je gasten met kerst

Krijg je deze kerst gasten en wil je uitpakken? Maak een Kerst Punch! Deze punch maakten we al eerder, maar we brachten een aantal verbeteringen aan. Dus we haalden onze punch schaal van de kast af en stofden hem af en gingen aan de slag met Santa Theresa rum, Dom Benectine kruidenlikeur en Creme de Cassis als belangrijkste smaakmakers voor deze punch.

Classy punch schaal

Heb je geen punch schaal in huis? Tip: kijk bij je moeder of je oma eens in de glazen kast! Grote kans dat er een punch schaal onaangetast staat te shinen. En vergeet niet ook een bijpassende punch lepel te regelen. Je wilt niet in je fancy kerstoutfit met een ordinaire soeplepel in je kerst punch staan te roeren, toch?

Deze Punch bevat twee heilige ingrediënten: Dom Benedictine een kruidenlikeur geproduceerd door Franse monniken en Santa Teresa, donkere rum. De Crème de Cassis geeft de punch een mooie rode kerstgloed.

Hoe maak je een Punch?

Deze Kerst Punch is een manier hoe je een lekkere punch kunt maken voor kerst. Maar een punch maak je met dranken die je in huis hebt staan. Heb je dus gin of vodka en drink je dat liever dan rum? Dan gebruik je dat. Heb je geen Dom Benectine in huis? Gebruik dan bijvoorbeeld Angostura bitters voor het bittertje. Hetzelfde geldt voor Creme de Cassis. Een lekker alternatief is Chambord likeur (van frambozen). En voor de bruisende wijn kun je kiezen voor cava of prosecco of je gebruikt champagne die open gegaan is maar niet opgegaan is. Handig is je nog champagne hebt staan van de eerste kerstdag en je de tweede kerstdag een punch wilt maken.

Hoe maak je een punch lichter?

Vind je de punch te sterk? Niet vreemd met al die alcoholische dranken die er in gaan! Als je hem lichter wilt maken dan verander je de verhouding aan alcohol door bruiswater toe te voegen tot je punch lichter wordt. Ook lekker: ginger beer in plaats van bruiswater.

Een punch bevat vaak verschillende alcoholische dranken en is daardoor vaak sterker dan je denkt.

Nog een superlekkere punch voor Kerst: Stoofpeertjes Punch

Deze punch hebben we in 2020 gemaakt met whiskey, port, stoofpeertjes, cava, sinaasappels en kaneel en steranijs. 

Inspiratie voor je kerstcocktail

Naast deze kerstcocktail hebben we nog 2 andere kerstcocktails met Creme de Cassis. De Kir Royal en de Rudolph’s Gin Tonic, een Gin Tonic met gin, tonic en creme de cassis. Binnenkort komt deze cocktail ook online!

In onze kerstblog hebben we onze 8 favoriete kerstcocktails beschreven per gang. Volop inspiratie voor feestelijke cocktails tijdens de kerstdagen!

 

 

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate