Kerst Spoom
User Avatar
door Bart

Als je dit jaar gasten krijgt met de kerstdagen dan zet je uiteraard je beste beentje voor met het kerstdiner. De spoom is erg populair als tussengang. Deze Kerst Spoom maak je met yoghurt ijs, vodka en één of 2 druppels grenadine. Garneren met aalbesjes aan het glas.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Als je dit jaar gasten krijgt met de kerstdagen dan zet je uiteraard je beste beentje voor met het kerstdiner. De spoom is erg populair als tussengang. Deze Kerst Spoom maak je met yoghurt ijs, prosecco, vodka en een druppeltje grenadine.

Wat heb je nodig voor een Kerst Spoom?

Yoghurt ijs (1 flinke bol per glas)
Prosecco (2 delen per glas)
Vodka (0,5 deel)
Druppeltje grenadine of aardbeienlikeur
Garnering: aalbessen

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Kerst Spoom?

Gebruik een blender. Doe hier een flinke bol yoghurt ijs in en schenk hier 2 delen prosecco bij en een half deel vodka. In de tussentijd schenk je een klein rood laagje in je champagneglas met grenadine of aardbeienlikeur. Na ca 2 minuten blenden schenk je de spoom uit in een mooi champagneglas. Garneren met mooie rode aalbesjes voor de kerstuitstraling. Fijne kerstavond!

Filmpje

Hierbij het filmpje van de Kerst Spoom. De aalbesjes heb ik “besneeuwd” met poedersuiker.

Kerst Punch

Deze mooie Kerst Punch is ook een mooie kerstcocktail. Als je echt iets speciaals wil maken voor je gasten, bekijk dan zeker ook ons recept van de Kerst Punch.

Kerst Punch
Kerst Punch

Nog meer kerstcocktails voor de feestdagen

In onze kerst special staan nog meer mooie kerstcocktails voor de feestdagen.

Deel je zelfgemaakte Kerst Spoom via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram. Benieuwd!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate