Kiss from a Rose foto
User Avatar
door Bart

Voor Valentijnsdag wou ik dit jaar een bijzondere cocktail maken op basis van rozen. Ik had nog Monin Rose staan waar ik niet vaak gebruik van maak. En Valentijn is natuurlijk dé gelegenheid. Verder gebruikte ik gin, granaatappelsap en wat limoensap. En natuurlijk garneerde ik deze romantische cocktail met een rozenblaadje!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct
Kiss from a Rose
Kiss from a Rose

Voor Valentijnsdag wou ik een bijzondere cocktail maken op basis van rozen. Ik had nog Monin Rose staan waar ik niet vaak gebruik van maak. En Valentijn is natuurlijk dé gelegenheid. Verder gebruikte ik gin, granaatappelsap en wat limoensap.

De Kiss from a Rose dien je uiteraard op met mooi rozenblaadje en als je een beetje kunt zingen een serenade van het gelijknamige nummer van Seal.

Wat heb je nodig voor de Kiss from a Rose?

Gin (1 deel)
Monin Rose (10 ml)
Granaatappelsap (1 deel)
Limoen (sap van 1 limoenpartje)
Garnering: rozenblaadje

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Kiss from a Rose?

Deze cocktail maak je met een shaker met ijs. Begin met 1 deel in en 10 ml Monin Rose. Voeg daar 1 deel granaatappelsap en een squeeze limoensap aan toe. Even shaken en uitschenken in een mooi romantisch coupeglas of martiniglas. Voor het opdienen garneren met bijpassend rozenblaadje.

Nog meer romantische Valentijnscocktails

Met Valentijnsdag scoor je extra punten met aphrodisia smaken als frambozen, aardbeien en chocola. Wat denk je van de Clover Club met gin en frambozen en een satijnzacht schuimkraagje? Of de Chocolate Martini gegarneerd met aarbeien in chocola?

Chocolate martini

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate