Kiwi Caipirinha
User Avatar
door Bart

De zomerse caipirinha kun je mooi mee variëren. De Kiwi Caipirinha heeft een vergelijkbare uitstraling als mijn favoriete Caipirinha Passion met de verse kiwi pitjes, maar dan met een andere smaak. Gelukkig maar! Lekkere caipirinha cocktail met een mooie verse uitstraling.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De zomerse Caipirinha kun je mooi mee variëren. Mijn favoriet, zowel qua smaak als qua uitstraling, is de Caipirinha Passion met verse passienectar. De Kiwi Caipirinha heeft een vergelijkbare uitstraling met de verse kiwi pitjes, maar dan met een andere smaak. Gelukkig maar! Lekkere caipirinha cocktail met een mooie vers uitstraling.

Wat heb je nodig voor de Kiwi Caipirinha?

Cachaca (1,5 deel)
Rietsuiker (1-2 barlepels, naar smaak)
Verse limoensap (sap van 2 limoenpartjes)
Kiwi Gold (1 stuk)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Kiwi Caipirinha?

De Caipirinha met kiwi maak je in basis hetzelfde als een Caipirinha door te muddlen in het glas. Begin met 2 schepjes rietsuiker en 2 partjes limoen. Als al het sap uit de limoen is, kun je de limoenpartjes eruit halen. Hierna snijd je de kiwi gold door midden en lepel je de kiwi gold met een lepel uit. Voeg dit toe en muddle dit goed zodat je zo min mogelijk pulp en zoveel mogelijk sap van de kiwi in je glas krijgt. Voeg hierna 1,5 barmaatje cachaca rum toe. Hierna voeg je crushed ice toe. Goed roeren met een barlepel in het glas zodat alle smaken goed mengen. Als laatste nog een klein beetje crushed ice toevoegen in het glas en garneren met een schijfje kiwi.

Andere lekkere kiwi cocktails

Verse kiwi is een mooie, sappige vrucht met een interessante smaak voor cocktails. Andere lekkere verse cocktails die het proberen waard zijn, zijn de Kiwi Daiquiri, de Mojito Kiwi en de Kiwitini.

Deel je zelfgemaakte Kiwi Caipirinha via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate