Als je van kiwi houdt dan is het zeker eens lekker om cocktails te maken met verse kiwi. Want kiwi is een mooie, sappige vrucht met een interessante smaak. Zoals een Kiwi Mojito, een Kiwi Caipirinha, een Kiwi Daiquiri of een “Kiwitini”. Benieuwd welke jouw favoriet is!

Voor deze kiwi cocktails gebruikte ik kiwi gold. Deze is lekker zacht en zoet. Enige nadeel van deze kiwi soort is de garnering. Tip: maak een hele kleine inkeping, anders scheurt je garnering meteen door.

Kiwi Mojito

Kiwi Mojito
Kiwi Mojito

De Mojito leent zich erg goed om met een andere fruitsoort te maken. In basis begin je hetzelfde, dus met rietsuiker en limoen. Hier voeg je ook kleine stukjes van 1 kiwi gold aan toe. Even kort en krachtig muddlen. Daarna voeg je blanke rum toe, crushed ice, even kort roeren met een barlepel en aftoppen met bruiswater. Tot slot garneren met een muntkroontje en je hebt een Kiwi Mojito!

Bekijk het volledige recept van de Kiwi Mojito.

Kiwi Caipirinha

Kiwi Caipirinha
Kiwi Caipirinha

Kiwi doet het ook goed met de cachaca van de Caipirinha. Dat bewijst deze Kiwi Caipirinha. Je maakt deze cocktail met limoen, rietsuiker en kleine kiwistukjes van 1 kiwi gold. Even muddlen met een muddler. Daarna vul je het glas met ijs en schenk je naar smaak cachaca. Als laatste nog even roeren met de barlepel en garneren met schijfje verse kiwi.

Bekijk het volledige recept van de Kiwi Caipirinha.

Kiwitini

Kiwitini
Kiwitini

De mooiste en tegelijkertijd ook meest arbeidsintensieve cocktail van deze kiwi cocktails is de Kiwitini. Deze cocktail maak je met een boston shaker. Eerst lepel je 1 hele kiwi gold uit zijn jasje. Daarna muddle je de kiwi met limoensap van een hele limoen in het glas van de boston shaker. Als je dit gedaan hebt, voeg dan ijsblokjes, 1,5 deel vodka en wat suikersiroop (1 barlepel) toe. Even shaken. De Kiwitini hoort strak en clean te zijn, dus bij het uitschenken mag er geen enkel kiwipitje meekomen. Dit doe je door niet alleen een strainer te gebruiken bij het uitschenken, maar ook een goed zeefje te gebruiken. Als je dit goed doet krijg je een hele strakke Kiwitini in je martiniglas. Garneer tot slot met een kiwischijfje. Een hele kleine inkeping volstaat.

Bekijk het volledige recept van de Kiwitini.

Kiwi Daiquiri

Kiwi Daiquiri
Kiwi Daiquiri

Ook de Daiquiri is goede maatjes met de kiwi. Deze Kiwi Daiquiri heb ik gemaakt in een blender. Gebruik 1 kiwi, sap van 1 limoen, 2 barlepels suikersiroop en 1,5 deel witte rum. Voeg voor je gaat blenden een half glas crushed ice toe. Na het blenden uitschenken in je glas.

Bekijk het volledige recept van de Kiwi Daiquiri.

Deel je zelfgemaakte kiwi cocktail via social media

Heb je één van deze cocktails gemaakt met kiwi en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate