Kiwitini

Kiwitini
Kiwitini
Afgelopen vrijdag maakte ik al een Mojito Kiwi en een Caipirinha Kiwi. Ik had nog gold kiwi’s over voor een nieuwe cocktail. Met een limoentje, suikersiroop en vodka maakte ik er een mooie Kiwitini van! Hier lees je hoe je zelf een mooie en lekkere Kiwitini maakt!

Wat heb je nodig voor de Kiwitini?

Vodka (1,5 deel)
Suikersiroop (1 barlepel)
Limoen (1 stuk, geperst)
Kiwi Gold (1,5 stuk)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Kiwitini?

De Kiwitini is een cocktail die je op 2 manieren kunt maken als je met verse kiwi werkt. Door te blenden of te muddlen, shaken en finestrainen. Muddlen is meer werk. Maar als je een mooie, strakke martini met kiwi wilt dan is dat zonder twijfel de beste manier. Voor je de kiwi gaat “uitlepelen” maak je eerst je garnering. Muddle de kiwi eerst met een limoen partjes en een scheutje suikersiroop (naar smaak) in het glas van een boston shaker. Voeg nog een barmaatje vodka toe en shake krachtig. Uitschenken met strainer in combinatie met een zeefje zodat er geen pitjes of pulp mee gaat in een gekoeld martiniglas. Garneren met een mooi kiwischijfje of een cocktailkers op het glas.

NB: de Kiwitini kun je ook prima alcoholvrij maken. Gebruik dan wat meer kiwi (2 stuks) en limoen (3/4 limoen).

Meer Martini cocktails

Andere Martini cocktails vind je in onze blog Martini Baby.

Deel je zelfgemaakte Kiwitini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop