Koningsdag komt er weer aan. De vlag weer uit en alles kleurt weer oranje. Ook je cocktail kleurt oranje! Speciaal voor Koningsdag maakte ik deze twee mooie oranje cocktails opnieuw: de Orange Ambassador en de Maxima Mojito.

Orange Ambassador

Orange Ambassador foto
Orange Ambassador

Het mooie aan deze Orange Ambassador is dat ik hem dit jaar met alleen Nederlandse ingrediënten gemaakt heb. Oranje Bitter (1 deel 30 ml), jenever * (1 deel, 30 ml), sinaasappelsap (ca 20 ml) en limoensap (ca 20 ml). Even shaken met ijs en uitschenken in een mooi signature glas.

Hoe maak je een tulp van sinaasappelzest?

Voor deze cocktail heb ik extra mijn best gedaan op de garnering. Dit is een oranje tulp die je maakt door een lange dunne sliert van de sinaasappelschil te maken met een fijnschiller en deze van binnen uit op te vouwen in laagjes tot een tulp. Doe dit van boven naar beneden zodat het binnenste gedeelte boven zit. Met een cocktailprikker zet je de tulp op je glas. En vergeet natuurlijk niet te proosten als een echte ambassadeur op de koning!
* vind je jenever te heftig, dan mag je ook Nederlandse gin of vodka gebruiken.

Maxima Mojito

Maxima Mojito foto
Maxima Mojito

Klinkt de bovenste cocktail wat te heftig voor je? Dan kun je ook gewoon kiezen voor de Maxima Mojito. Deze oranje mojito is geïnspireerd op de latijnse roots van Koningin Maxima. Je maakt hem als een mojito: muddle 4-6 limoenpartjes met 1 theelepel rietsuiker in je glas. Voeg 0,5 deel (15 ml) rum en een half deel oranje bitter (0,15) toe. Natuurlijk ook wat versgeperste sinaasappelsap, 1 deel; 30 ml. Dan vul je je glas met crushed ice. Even goed roeren met een barlepel en aftoppen met bruiswater. Garneren met sinaasappelschijfjes en kroontje munt.

Deel je zelfgemaakte oranje cocktail op social media

Heb je een van deze oranje cocktails gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest. En natuurlijk veel plezier met Koningsdag en drink niet te veel!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate