Op Koningsdag gaat iedereen er op uit. En wordt er vooral veel bier en wijn gedronken op de vele marktjes. Niet echt de ideale gelegenheid voor cocktails. En toch denk ik dat als ik ergens zou gaan staan met lekkere cocktails – zeker met mijn nieuwe mega mason jar drink dispenser met kraantje – dat ik flink wat cocktails kan verkopen. Maar dan had ik misschien wat eerder een drankvergunning aan moeten vragen. Dus die vlieger gaat helaas niet op dit jaar.

In deze blog drie oranje cocktails met oranje bitter die ik maakte voor Koningsdag!

Maxima Mojito

Maxima Mojito 2015
Maxima Mojito

Deze Maxima Mojito maak je als een mojito. Dus je begint met limoentjes en 2 barlepels rietsuiker. Even muddlen en voeg nog een splash verse sinaasappel toe en een paar muntblaadjes. Nu de oranje bitter. 1 barmaatje. Vul je glas met crushed ice en even goed roeren met een barlepel zodat de smaken goed mengen. Voeg nog 2 halve schijfjes sinaasappel toe in het glas. Aftoppen met bruiswater en nog wat crushed ice. Als laatste garneren met een mooi muntkroontje in het glas.

Royal Orange

Royal Orange 2015
Royal Orange

Deze Royal Orange is een variant op de Aperol Spritz. In plaats van Aperol hebben we in dit geval oranje bitter gebruikt. Je maakt hem in een wijnglas met veel ijs. 1 barmaatje oranje bitter, 2 barmaatjes prosecco en 1 barmaatje bruiswater. Even roeren en garneren met sinaasappel in het glas.

Orange Ambassador

Orange Ambassador 2015
Orange Ambassador

Deze Orange Ambassador is een mooie cocktail die het koningshuis vertegenwoordigt. We hebben hem gemaakt met 1 barmaatje (30 ml) oranje bitter, 1 barmaatje jenever, 1 barmaatje witte cranberrie juice (kan ook zonder), een splash sinaasappelsap en een splash limoen. Even shaken met ijs en uitschenken in een chique retro glas of martiniglas. Garneren met gekrulde sinaasappel zest.

NB: deze cocktails maakten we al een keer eerder. Alleen maakten we ze opnieuw voor een stuk in het AD over Koningsdag. Ben benieuwd naar het stuk en natuurlijk een hele gezellige Koningsdag allemaal!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate