Kumquat Collins foto
User Avatar
door Bart

De Kumquat Collins is een Oosterse variant op de klassieke Tom Collins die je maakt met gin, bruiswater en kumquat. Weer eens wat anders dan een gin tonic!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De klassieke Tom Collins is een lekkere frisse gin cocktail die een beetje ondergesneeuwd dreigt te raken door de gin tonic hype. Maar wij kunnen een frisse Collins wel waarderen. Daarom maakten wij een Kumquat Collins. De Kumqaut (een fris zure citrusvrucht uit Zuid Oost Azie) en de lemongrass geven de cocktail een frisse smaak en een oriëntaalse uitstraling.

Weer eens wat anders dan een Gin Tonic 😉

Wat heb je nodig voor de Kumquat Collins?

Gin (1 deel)
Kumquat (1 kumquat in dunne schijfjes gesneden)*
Lemongrass (1 lemongrass steel)
Bruiswater (ca 2 delen)
Limoensap (sap van 1 limoenpartje)

1 deel = 30 ml

*verkrijgbaar bij de Hanos

Hoe maak je een Kumquat Collins?

Een Collins maak je in een longdrinkglas met ijs. Gebruik een barlepel om te mengen. Begin met ijs in je glas. Voeg met een barmaatje 1 deel gin toe. Squeeze ook een limoenpartje. Hierna top je af met bruiswater. Even mengen met je barlepel. Snijdt 1 kumquat in dunne ringen. Deze plaats je aan de rand van je cocktailglas, zo krijgt je cocktail een mooi effect. Druk ze tussen de rand en de ijsblokjes. Doe dit ook met een paar halve limoenschijfjes. Als laatste snijd je de onderkant van je lemongrass open zodat hier ook smaak vrij komt. Deze zet je rechtop in je cocktail. Opdienen met een glimlach!

Toch liever een GT?!

Tja. Soms kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Heb je toch liever een gin tonic? Met bijna dezelfde ingrediënten maak je een hele mooie GT. In plaats van bruiswater gebruik je dan tonic. En in dit geval kneus je de een reep van de lemongrass in het glas.

GT Kumquat Lemongrass foto
GT Kumquat Lemongrass

Deel je zelfgemaakte Lemon Cheesecake Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Instagram, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate