Whiskey Lady Sour foto
User Avatar
door Bart

Deze Lady Whiskey Sour is een elegante variant op de klassieke Whiskey Sour. Ik heb deze vrouwelijke sour gemaakt met Jim Beam. Een toegankelijke, lichtzoete Amerikaanse bourbon whiskey met lichte vanille smaken.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct
Whiskey Lady Sour foto
Lady Whiskey Sour

Deze Lady Whiskey Sour is een elegante variant op de klassieke 
Whiskey Sour. Ik heb deze vrouwelijke sour gemaakt met Jim Beam. Een toegankelijke, lichtzoete Amerikaanse bourbon whiskey met lichte vanille smaken. Daarnaast gebruik je ctroensap, suikersiroop en eiwit. Om het vrouwelijke karakter van deze cocktail te benadrukken heb ik hem gegarneerd met gedroogde rozenblaadjes en een gedroogd citroenschijfje.

Wat heb je nodig voor een Lady Whiskey Sour?

Jim Beam bourbon whiskey (1,5 deel)
Suikersiroop (10 ml)
Versgeperst citroensap (1 halve citroen)
Garnering: gedroogde rozenblaadjes + gedroogd citroenschijfje

1 deel = 30 ml

Hip! Maak zelf gedroogde citroenschijfjes als garnering 
In cocktailbars zie je ze veel. Een gedroogd citroenschijfje als garnering van je cocktail. Vaak opgediend met een klein wasknijpertje aan je glas. Wil je zelf ook zo een hippe garnering maken? Snijd een citroen in dunne schijfjes van 3-4 mm. Leg deze in de oven op een stand van 60 graden. Uur of twee in de oven laten tot ze aan beide kanten uitgedroogd zijn. Als ze klaar zijn, doe ze in een afgesloten weckpot waar geen lucht bij kan. Ready to serve!

Hoe maak je een Lady Whiskey Sour?

Gebruik een shaker met ijs. Begin met het eiwit te scheiden. Voeg vervolgens de Jim Beam whiskey toe. Anderhalf deel met een barmaatje. Daarna 10 ml suikersiroop gevolg door versgeperste citroen (halve citroen). Even stevig shaken en uitschenken in een whiskey glas. Daarna even garneren met gedroogde rozenblaadjes. Deze laten ook een donkerroze kleur achter in je glas. En een gedroogd citroenschijfje. Een mooi rood cocktailkersje is ook altijd een goed alternatief voor een vrouwelijke cocktail. Cheers!

Deel je zelfgemaakte Lady Whiskey Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en ben je tevreden over het resultaat? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate
Cocktails maken is leuk, maar drink met mate