Lampegat cocktail foto
User Avatar
door Bart

Tijdens carnaval wordt Eindhoven ieder jaar omgedoopt tot Lampegat (verwijzing naar de gloeilampen van Philips). Toen Bart dit unieke glas in de vorm van een gloeilamp (het is eigenlijk een vaasje) zag bij een bloemist, bedacht hij de Lampegat cocktail. De cocktail krijgt zijn mooie turquoise / lichtblauwe kleur door Hypnotiq vodka te gebruiken. Verder heeft verder Bart triple sec gebruikt, verse limoen en bitter lemon. Want Jezus wat gaat er veel in zo'n gloeilamp. In totaal wel 700 ml! En hierna kun je meteen in de polonaise.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Lampegat cocktail foto
Lampegat cocktail
Tijdens carnaval wordt Eindhoven ieder jaar omgedoopt tot Lampegat (verwijzing naar de gloeilampen van Philips). Toen Bart dit unieke glas in de vorm van een gloeilamp (het is eigenlijk een vaasje) zag bij een bloemist, bedacht hij de Lampegat cocktail. De cocktail krijgt zijn mooie turquoise / lichtblauwe kleur door Hpnotiq vodka te gebruiken. Verder heeft verder Bart triple sec gebruikt, verse limoen en bitter lemon. Want Jezus wat gaat er veel in zo’n gloeilamp. In totaal wel 700 ml! En hierna kun je meteen in de polonaise.

NB: in deze cocktail zit een grote hoeveelheid alcohol. Drink er een groot glas water bij.

Wat heb je nodig voor de Lampegat cocktail?

Hpnotic vodka (2 delen)
Triple Sec (2 delen)
Limoen (sap van halve limoen)
Bitter lemon (45 ml)
Garnering: munt en partje limoen

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Lampegat cocktail?

Deze cocktail maak je in het glas. Begin met 2 delen Hypnotic vodka, 2 delen triple sec en sap van een halve limoen. Daarna voeg je bitter lemon toe. Uiteindelijk ging er bijna een halve liter nog in. Nog steeds de mooie lichtblauwe kleur? Dan heb je het perfect gedaan en kun je je Lampegat cocktail gaan garneren met een limoentje en munt (ja met carnaval ruikt niet iedereen even fris uit zijn mond…). We hebben een doorzichtig rietje gebruikt, maar het is natuurlijk veel vetter om een rietje met black light te gebruiken.

Niet alleen voor carnavalsvierders

Dit is een stoere variant op de Cosmopolitan. We hadden de cocktail ook Hypnotiq Cosmo kunnen noemen. Voor als je niet zo van de carnaval bent.

Deel je zelfgemaakte Lampegat cocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate