Gisteren (24 mei) waren we uitgenodigd voor een barfight bij De Kuyper. En aangezien een barfight misschien een beetje veel van het goede voor mij is nu ik zwanger ben, heb ik Bart gestuurd. In zijn boks jasje ging hij naar Schiedam waar hij verrast werd door een spectaculaire happening met een aantal internationale barteams die het tegen elkaar opnamen in de boksring. En hij heeft wat goede moves, skills en tricks kunnen zien!

Speedcontest: 4 cocktails in 4 minuten

De eerste contest in de boksring was een speedcontest. Als team moest je in 4 minuten 4 cocktails (Long Island Ice Tea, Espresso Martini, Bramble en nog eentje dus) maken. Met een chronometer werd de tijd bijgehouden en voor de 4 minuten voorbij waren moest je ook nog even je barstation opgeruimd en schoon hebben.

Speedcontest
Speedcontest: ready, set, go!

Showcontest

Daarna was het tijd voor entertainment. Topstuk was de flairtending show van het Acanto barteam uit Oostenrijk. Hoe goed ze waren zie je wel in dit indrukwekkende filmpje. Overigens begon het team waar ze tegen uit kwamen ook nog even te vuurspuwen na dit moment. Toen ging het flink los!

Improvisatie contest

Improviseren moet je ook kunnen als barteam. Dit bleek ook wel toen de barteams met verschillende ingrediënten moesten gaan improviseren. Met een paar hele originele cocktails, oogstrelende garneringen en bijpassende verhalen. De tropische cocktail die opgediend werd in een papaya van ons Nederlandse team van Spark is er eentje om te onthouden waarbij ik niet uitsluit dat je binnenkort een cocktail met papaya op onze site kunt tegen komen 😉

Finale: pour contest

In de finale moesten 3 finalisten hun technische skills laten zien. Hierbij moesten ze 280 ml in verschillende hoeveelheden handmatig (zonder maatbekertje) inschenken vanuit de fles. Bij het meten bleek het Oostenrijkse team exact (op de mililiter!) 280 ml afgemeten te hebben. Ze werden beloond met een cheque van 10.000 euro. Al met al dus de terechte winnaar, al waren ze dat voor Bart al na hun spectaculaire flairtending show!

Finale: Pour contest
Finale: Pour contest

Thanx voor de invite De Kuyper. En meer foto’s en filmpjes vind je op de Facebook pagina van De Kuyper of check Instagram op #dekuyperbarfight

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate