Limoncello Summer Punch

Limoncello Summer Punch
Limoncello Summer Punch
Een heerlijk zomers drankje voor de warme dagen. Een hippe variant met Limoncello op het bekende glaasje sangria. Past goed bij een Italiaanse zomeravond met vrienden!

Wat heb je nodig voor Limoncello Summer Punch?
(voor 1 glas)

Limoncello (1 deel)
Witte port (2 delen)
Cava (2 delen)
Bruiswater (1 deel)
Vers fruit zoals sinaasappel, citroen, appel, druiven

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Limoncello Summer Punch?

Deze zomerse punch maak je in een wijnglas. Je maakt het eigenlijk precies zoals je een sangria maakt. Dat wil zeggen dat je de Limoncello Summer Punch per glas in het glas kan maken of je maakt een grote kan waaruit je de rest van de avond kan schenken. Je begint voor 1 glas met witte port (2 barmaatjes), cava (2 barmaatjes) en natuurlijk limoncello (1 barmaatje) in een wijnglas met ijs te doen. Voeg hier 1 deel bruiswater of 7 up aan toe. Roer met een barlepel in je wijnglas. Opdienen met verse citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel. Ook is het lekker om anders licht fruit als appel of druiven toe te voegen. De zomer in je glas!

NB: nog lekkerder is het om een hele kan met veel fruit te maken voor meerdere personen. Ideaal op een warme zomerse dag met gasten!

Limoncello cocktails

Meer Limoncello cocktails zoals de Limoncello Scroppino en de Limoncello Espuma vind je in het Limoncello cocktail overzicht.

Deel je zelfgemaakte Limoncello Summer Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate