Limoncello Summer Punch
User Avatar
door Bart

Een heerlijk zomers drankje voor de warme dagen. Een goede vervangen voor een glaasje sangria. Past goed bij een italiaanse zomeravond.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Een heerlijk zomers drankje voor de warme dagen. Een hippe variant met Limoncello op het bekende glaasje sangria. Past goed bij een Italiaanse zomeravond met vrienden!

Wat heb je nodig voor Limoncello Summer Punch?

(voor 1 glas)

Limoncello (30 ml)
Witte port (45 ml)
Cava (60 ml)
Bruiswater (30 ml)
Vers fruit zoals sinaasappel, citroen, appel, druiven

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Limoncello Summer Punch?

Deze zomerse punch maak je in een wijnglas. Je maakt het eigenlijk precies zoals je een sangria maakt. Dat wil zeggen dat je de Limoncello Summer Punch per glas in het glas kan maken of je maakt een grote kan waaruit je de rest van de avond kan schenken. Je begint voor 1 glas met witte port (2 barmaatjes), cava (2 barmaatjes) en natuurlijk limoncello (1 barmaatje) in een wijnglas met ijs te doen. Voeg hier 1 deel bruiswater of 7 up aan toe. Roer met een barlepel in je wijnglas. Opdienen met verse citrusvruchten zoals citroen en sinaasappel. Ook is het lekker om anders licht fruit als appel of druiven toe te voegen. De zomer in je glas!

NB: nog lekkerder is het om een hele kan met veel fruit te maken voor meerdere personen. Ideaal op een warme zomerse dag met gasten!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate