Long Island Beach Tea
User Avatar
door Bart

De ideale cocktail voor bij een zomerse picknick. Want als je deze Long Island Beach Tea ziet krijg je toch spontaan zin om te picknicken? Bekijk het recept!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Long Island Beach Tea
Long Island Beach Tea

Deze Long Island Beach Tea is de ideale cocktail voor een picknick . Want ziet deze Long Island Peach Tea er niet gezellig uit? De ingrediënten is een hele boodschappenlijst, maar als je de cocktail in een afsluitbare jar of jampotje maakt, kun je hem makkelijk thuis maken en gewoon meenemen in je picknickmand.

Wat heb je nodig voor een Long Island Beach Tea?

Vodka (0,5 deel)
Tequila (0,5 deel)
Witte rum (0,5 deel)
Gin (0,5 deel)
Peach likeur (0,5 deel)
Cranberry juice (2,5 deel)
Citroensap (sap van halve citroen)
Sinaasappelschijfjes
Cocktailkersen

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Long Island Beach Tea?

De Long Island Beach Tea maak je als een Long Island Ice Tea. Je gebruikt 5 spirits. In plaats van triple sec gebruik je peach likeur. En in plaats van cola gebruik je cranberry juice. Begin met het uitpersen van een halve citroen. Vul nu je jar glas met ijs. Nu met een barmaatje van alle dranken een half barmaatje. Voeg 2 citroenschijfjes en 2 sinaasappelschijfjes toe. Afvullen met ca 2,5 deel (afhankelijk van de inhoud van je glas) cranberry juice tot aan de rand. Daarna garneren met 2 cocktailkersjes. Opdienen met 2 rietjes.

Andere cocktails in een jar glas

Andere cocktails die je kunt drinken uit een jar glas zijn de Stoofpeertjes Punch en de Moscow Mule.

Deel je zelfgemaakte Long Island Beach Tea via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate