Het is helemaal niet vreemd om bij een lekkere lunch een wijntje te drinken. En bij kookprogramma’s als 24Kitchen worden ook steeds vaker wijnsuggesties gegeven bij recepten. Ik doe het omgekeerde. Ik heb 3 bijzondere cocktails die zich prima lenen om bij de lunch te nuttigen. Daarom geef ik er een ook mijn suggestie voor de lunch bij.

NB: omdat het lunchcocktails zijn die je in de middag drinkt (en omdat ik nog niet zo lang geleden ben bevallen en geen alcohol meer heb gedronken – heb ik de cocktails light gehouden qua alcohol.

Gin Tonic Mediterranean

Gin Tonic Mediterranean
Gin Tonic Mediterranean

Voor deze mediterraanse gin tonic combineer je gin en tonic met basilicum. Als je de basilicum blaadjes door je glas roert komt er veel smaak vrij in je gin tonic. Als garnering hebben we een mini-caprese gemaakt. Maar nog lekkerder is het als je een salade caprese er als lunch bij opdient.

Hoe maak je deze lunchcocktail?

– gin (half deel Sipsmith gin)
– tonic (4 delen fever tree tonic)
– verse basilicum
– bereiding: in het glas
– garnering: prikkertje met caprese

1 deel = 30 ml

Lunchtip

Salade caprese

Perestrojka

Perestrojka
Perestrojka

Deze Perestrojka cocktail maak je met perensap, vodka, limoensap en een beetje suikersiroop. Even shaken met ijsklontjes en uitschenken in een martiniglas. Garneren met wat kaneelpoeder in het glas en een peer garnering.

Hoe maak je deze lunchcocktail?

– vodka (half deel Beluga vodka)
– perensap (3 delen)
– limoensap (halve limoen)
– suikersiroop (10 ml)
– bereiding: shaken
– garnering: breadstick met cambozola, peer en chutney

1 deel = 30 ml

Lunchtip

Salade met cambozola * met peer, frambozen, walnoten en peer-honing chutney.

*dit is een iets lichtere variant op gorgonzola.

Bloody Ceasar

Bloody Caesar
Bloody Caesar

De Bloody Caesar is een variant op de Bloody Mary die vernoemd is naar de meedogenloze Romeinse keizer Julius Caesar. Voor deze cocktail heb ik spicy tomato juice gebruikt van Big Tom. Daarnaast heb ik extra tabasco gebruikt en een paar druppels worchestershire saus. Wat citroensap en natuurlijk vodka! Afmaken met verse peper in het glas een takje rozemarijn en een prikkertje met olijven.

Hoe maak je deze lunchcocktail?

– vodka (half deel Beluga Vodka)
– spicy tomato juice van Big Tom (3 delen)
– squeeze citroensap
– tabasco (3 druppels)
– worchestershire saus (3 druppels)
– bereiding: shaken (in glas kan ook)
– garnering: rozemarijn en een prikkertje met olijven

Lunchtip

Gezien de naam zou je de caesar salad verwachten. Maar deze pittige cocktail is officieel geïnspireerd op de Spaghetti Vongole.

Coming up: cocktailrecepten op Gall & Gall

De cocktails in deze blog hebben we bereid met producten van Gall & Gall. De cocktail recepten zullen ook verschijnen als Gall & Gall recepten. Benieuwd naar het resultaat? Zodra ze er zijn zal ik ze delen op mijn Facebook pagina!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate