Lychee Punch
User Avatar
door Bart

De Lychee Punch is een bruisende cocktail met lychees die geinspireerd is op witte sangria. Hierbij hebben we alleen lychees gebruikt in plaats van ander zomerfruit. Hij is lekker om te maken in een pitcher en te drinken met vrienden!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Lychee Punch
Lychee Punch
De Lychee Punch is een bruisende cocktail met lychees die geïnspireerd is op witte sangria. Hierbij hebben we alleen lychees gebruikt in combinatie met limoen. Garneren met lychees en munt. Als glas heb ik de country jar gebruikt bij deze punch.

Wat heb je nodig voor een Lychee Punch?*

Vodka (1 deel)
Triple Sec (0,5 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Lycheesap (2,5 deel)
Cava (bruiswater kan ook) (1,5 deel)
Garnering: lychees en munt

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Lychee Punch?

Gebruik een country jar met ijs. Begin met het sap van een halve limoen. Voeg hier ook limoenschijfjes aan toe. Daarna 2,5 deel lycheesap in combinatie met 1 deel vodka en een half deel triple sec. Als laatste aftoppen met cava (of bruiswater). Garneren met lychees en verse munt. En tada de Lychee Punch is klaar!

* Dit recept is beschreven voor 1 cocktail, wil je een hele kan vol of een pitcher doe de maten dan maal 5.

Liever alcoholvrij?

Deze cocktail kun je gelukkig ook weer prima alcoholvrij maken. Gebruik dan 3 delen lycheesap, 1,5 deel bruiswater, verse limoensap en munt.

Vergelijkbare cocktails

Probeer ook de Limoncello Summer Punch, de Moscow Mule of de Long Island Beach Tea!

Deel je zelfgemaakte Lychee Punch via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate