Lynchburg Lemonade

Het werd weer eens tijd voor een lekkere whiskey cocktail. Deze cocktail komt uit het warme Zuiden van de VS, uit Lynchburg. Lynchbrg is de bakermat van de Jack Daniel’s. De Lynchburg Lemonade maak je als een sour, af te vullen met lemonade. Een frisse whiskey cocktail voor een warme zomeravond.

Wat zit er in een Lynchburg Lemonade?

Whiskey (1 deel)
Cointreau (1/2 deel)
Citroensap (1 el)
Lemonade (ca 3 delen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Lynchburg Lemonade?

Begin allereerst met een halve citroen. Deze kun je muddlen of persen. Ik heb hem geperst. Daarna heb ik een klein schepje suiker toegevoegd. Schenk daarna de Whisky (Amerikaans!) en de cointreau met een barmaatje in het glas erbij. Even goed roeren, zodat de smaken zich weer mengen. Dan doe je als laatste de lemonade in het glas erbij. Helemaal afvullen met tot aan het randje. Als finishing touch garneer je met een citroenpartje. Kan ook met een sierlijke citroenkrul. Cheers!

Deel je zelfgemaakte Lynchberg Lemonade via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop