Mango Caipirinha

Mango Caipirinha foto

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Mango Caipirinha foto
Mango Caipirinha
De Caipirinha is een heerlijke zomerse cocktail. De Mango Caipirinha is vanwege de smaak van de mango een stuk zoeter en geeft de Caipirinha een lekkere exotische smaak. Echt iets voor de zomer dus!

Wat heb je nodig voor de Mango Caipirinha?

Cachaca (1 deel)
Limoen (6 partjes)
Mango
Rietsuiker (2 barlepels)
Crushed ice

1 deel = 30 ml (hoeveelheden zijn per glas)

Hoe maak je de Mango Caipirinha?

De klassieke manier om een Caipirinha te maken is blenden. Begin met een laag glas met een brede bodem waar je goed kracht in kunt zetten met je muddler. Begin met 6 limoen partjes en 2 barlepels rietsuiker. Voeg nu ook de meest rijpe stukjes mango toe. Fijngesneden. Even goed muddlen zodat alle sap goed vrij komt en het goed met elkaar mengt. Nu vul je je glas met crushed ice. Overschenken met 1 deel cachaca. Even roeren met een barlepel zodat alles goed mengt. Let daarbij op dat de limoen, rietsuiker en de mango niet op de bodem van het glas blijft. Na het roeren voeg je nog een keer een klein beetje crushed ice toe en dan kun je je cocktail garneren met een mooi stukje mango.

Deel je zelfgemaakte Mango Caipirinha via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

populairste cocktails