Mango Colada
User Avatar
door Bart

De Mango Colada, het kleine zusje van de beroemde Pina Colada. Alleen dan voor de echte mango liefhebbers. Vooral in de zomer een heerlijke cocktail voor op het strand, om een echt caribisch gevoel te krijgen.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Mango Colada is het kleine zusje van de beroemde Pina Colada. Alleen dan voor de echte mango liefhebbers. Vooral in de zomer een heerlijke cocktail voor op het strand, om een echt caribisch gevoel te krijgen. Heerlijke cocktail, maar gebruik hier wel een verse, rijpe mango voor anders is de cocktail een stuk minder lekker!

Wat heb je nodig voor de Mango Colada?

Kokos rum (1 deel)
Mango (1 rijpe mango)
Kokosmelk (1 deel)
Gecondonseerde melk of vloeibare room (half deel / 1 theelepel)

Hoe maak je de Mango Colada?

De Mango Colada maak je met verse mango en dus gebruik je een blender. Gebruik hier een rijpe mango voor die lekker zoet is. Dit herken je aan de oranje / gelige kleur en dat je licht in de mango kunt knijpen. Snijd de mango in kleine stukjes. De helft gaat in de blender. Bewaar wel een paar mooie stukjes voor de garnering. Na de mango voeg je ook een barmaatje kokosrum, een barmaatje kokosmelk en een half barmaatje room of gecondenseerde melk toe. Als laatste voeg je ook een half glas crushed ice toe. Na het blenden uitschenken in een hurricane glas gevuld met ijs. Garneren met mango stukjes aan een prikker of gewoon aan het glas en een vrolijk rietje. Opdienen met een glimlach!

Als gezonde smoothie!

Hou je van smoothies? Voeg dan een scheut yoghurt of karnemelk in de blender toe in plaats van de room en de rum blijft. Dan kun je je dag meteen goed beginnen!

Mocktail

De Mango Colada is ook heerlijk als Mocktail. Zelfde ingrediënten, maar dan zonder de kokos rum.

Deel je zelfgemaakte Mango Colada via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate