Maxima Mojito

Voor koningin Maxima hebben we natuurlijk een Latijns Amerikaanse cocktail gemaakt met een Nederlands tintje. Een variant op de klassieke mojito. Geen klassieke mojito maar een Maxima Mojito. Oranje dus met sinaasappel. Leve de koningin! Leve Maxima!

Wat heb je nodig voor de Royal Orange?

Oranje bitter (1 deel)
Sinaasappel (sap van halve sinaasappel)
Rietsuiker (1-2 barlepels)
Bruiswater (1 deel)
Limoen (sap van halve limoen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Maxima Mojito?

Begin zoals je met een normale mojito begint door 2 schepjes rietsuiker te muddlen met 4 partjes limoen in je glas. Hierna voeg je sap toe van een halve sinaasappel en 2 à 3 sinaasappelschijfjes. Hierna vul je het glas met crushed ice. Aftoppen met bruiswater en 1 deel oranje bitter. Garneren met een muntkroontje.

Oranje cocktails

De Maxima Mojito is één van onze Oranje cocktails. Probeer ook de andere Oranje cocktails zoals de Oranje Boven, de Royal Orange en de Orange Ambassador.

Deel je zelfgemaakte Maxima Mojito via social media

Heb je deze oranje cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop