Mi Daiquiri en El Floridita
Mi Daiquiri en El Floridita

Cuba staat al jaren bovenaan ons lijstje om naar toe te gaan. Niet om de minste reden om de rijke cocktail en rum cultuur met klassiekers als de Mojito, de Daiquiri en natuurlijk de Cuba Libre. Met een kleintje op komst zat een vakantie naar Cuba er deze zomer voor ons niet in. Maar Ingrid, een vriendin van ons, ging dit jaar wel lekker cultuur snuiven in Cuba. Ze maakte niet alleen verslag van haar bezoek aan El Floridita, maar ze verraste ons ook door wat originele rekwisieten voor ons mee te nemen! Met de rekwisieten van El Floridita hebben we op deze manier toch de originele Cubaanse sfeer in onze eigen tuin. Thx Ingrid!

Wat is El Floridita?

El Floridita is samen met El Bodeguita de meest bekende bar van Cuba. Dit is te danken aan de bekende Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway. Zijn Mojito dronk hij in La Bodeguita. Zijn Daiquiri dronk hij in La Floridita.

hemingway

Bijzondere Daiquiri

Bijzonder aan de Daiquiri die speciaal voor Hemingway werd gemaakt was dat deze bereid werd zonder suiker. Hemingway had namelijk diabetes. Ingrid vertelde me dat dit originele Hemingway recept nog steeds populair was. Dank je wel Ingrid volgende keer maken we een lekkere Daiquiri voor je!

Meer sfeerfoto’s El Floridita

Hierbij nog een paar foto’s van het bezoek aan El Floridita van Ingrid:
El Floridita
El Floridita
Daiquiri's in El Floridita

Ons recept voor de Daiquiri

Uiteraard maakte Bart de Daiquiri ook voor deze blog. Eerst zonder suiker, maar later heeft hij toch suikersiroop toegevoegd gebiedt de eerlijkheid te zeggen. Misschien dat de limoenen in Cuba toch wat minder zuur zijn dan onze limoenen 😉

Dit is ons recept:
– 1,5 deel witte rum (bij voorkeur Havana Club)
– verse sap van 1 limoen
– suikersiroop (ca 10 ml)
– blenden met crushed ice (vol glas crushed ice)
– uitschenken met finestrainer in een classy martiniglas

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate