Minibar
User Avatar
door Bart

Verwacht geen ultramoderne, strakke cocktailbar als je naar de Minibar gaat. De Minibar komt over als een intiem buurtcafé waar je net zo makkelijk een cocktail als een biertje kunt bestellen.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Minibar
De Kleine Berg is een leuk en bruisend uitgaansgebied in Eindhoven. Met veel leuke eettentjes zoals Bagel & Beans, Spoon, KB23, Mangiare, Boca etc. De Minibar past hier als cocktailbar perfect tussen. Als je een hapje bent gaan eten is het leuk om daarna naar de Minibar te gaan voor een drankje of een cocktail. In het weekend loopt het dan ook flink vol. De Minibar is opgericht onder andere door “cocktailking” Sten van den Berg die ook geregeld achter de bar staat.

Huiselijke cocktailbar

Verwacht geen ultramoderne, strakke cocktailbar als je naar de Minibar gaat. De Minibar komt over als een intiem buurtcafé waar je net zo makkelijk een cocktail als een biertje kunt bestellen. Het interieur is duidelijk een statement. Met bloemetjesbehang en een hertenkop aan de muur heeft het de sfeer van een huiskamer waar je met je vrienden zit.
De drankstellage verraadt echter wel degelijk dat dit een cocktailbar is waar veel verschillende cocktails bereid kunnen worden. Dit blijkt ook wel uit de cocktailkaart met contemporaries, klassiekers en tikis.
Drankstellage Minibar

Eindhovense collegialiteit

Cocktails Minibar
Zombie – Pornstar

De laatste keer dat we in de Mundial waren, wilden we een Zombie bestellen. Uit respect voor de Zombie van Sten is dat de enige cocktail die niet gemaakt wordt bij Mundial. Een mooi staaltje collegialiteit en respect in Eindhoven. Natuurlijk bestelden we dus een Zombie bij de Minibar. Helaas niet in een stoer Tiki glas. Maar dat deed niets af aan de smaak, want je proeft alle specifieke ingrediënten zoals de donkere rum en een hint van absinth. De Zombie is een cocktail met veel alcohol en dankt daar ook zijn naam aan. Het is dan ook de enige cocktail op de kaart waarbij staat: maximaal 2 per bezoek. Daarnaast trakteerde ik mezelf weer eens op een Pornstar.

Minibar als cocktailbar

  • Publiek: tussen de 25 en 40
  • Sfeer: huiskamer gevoel
  • Muziek: populair
  • Prijsniveau: cocktails vanaf 6,50 euro
  • Tip: Zombie! (maar niet meer dan 2)
  • Meer informatie: www.minibar.nl

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate