Mint & Sour Gin cocktail foto
User Avatar
door Bart

Deze Mint & Sour Gin cocktail is een bijzondere variant op de bekende Sour Gin. Heerlijk bij een lekker avondje ontspannen als tijdens een lange zomeravond! Zowel door de muntsmaak als door de lichtblauwe kleur gecombineerd met prachtig wit schuim is deze cocktail een frisse beleving!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Mint & Sour Gin cocktail foto
Mint & Sour Gin
[cocktail by Suzan] Deze Mint & Sour Gin cocktail is een bijzondere variant op de bekende Sour Gin. Heerlijk bij een lekker avondje ontspannen als tijdens een lange zomeravond! Zowel door de muntsmaak als door de lichtblauwe kleur gecombineerd met prachtig wit schuim is deze cocktail een frisse beleving!

Wat heb je nodig voor een Mint & Sour Gin?

Gin (2,5 deel)
Mint siroop (2/3 deel)
Eiwit
Paar druppels Blue Curaçao (voor de kleur)
Crushed ice
Citroensap (1 deel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Mint & Sour Gin?

Deze cocktail maak je met een cocktailshaker in een tumbler glas. Doe alle ingrediënten (behalve het ijs) in de shaker. Schud vervolgens alles goed door elkaar. Vul het glas met crushed ice tot ongeveer ¾ deel van het glas. Schud vervolgens de cocktail over het ijs. Als de shaker leeg is kun je de deksel van je shaker af halen en vervolgens het schuim dat nog in de shaker zit over je cocktail schenken.

Als garnering zou je nog een paar muntblaadjes op de cocktail kunnen leggen. Ook is het mogelijk om wat muntblaadjes tussen het ijs te doen, voor zowel smaak als garnering. Als je de blaadjes voor de smaak toevoegt is het beter de blaadjes eerst te kneuzen.

Deel je zelfgemaakte Mint & Sour Gin via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Over Suzan

Suzan Ava Hi, ik ben Suzan. 20 jaartjes jong en gek op bloggen, foto’s maken en cocktails maken (en proeven natuurlijk)! Ik volg de opleiding fotografie in Amsterdam en heb daarvoor mijn diploma als fotostyliste behaald. Ik houd ervan om creatief bezig te zijn, dus cocktails maken doe ik met plezier! In mijn vrije tijd breng ik graag een bezoekje aan Hiding in Plain Sight te Amsterdam. Wanneer je hier een cocktail bestelt is het een show om naar te kijken! Ik zal jullie ook nog even verklappen wat mijn lievelings cocktail is, namelijk de Pink Lady!


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate