Mojito Granate
User Avatar
door Bart

Deze Mojito Granate met granaatappelsap is lekker om alcoholvrij te drinken. Je maakt hem als een mojito maar zonder rum. Bekijk het recept.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Mojito Granate
Mojito Granate
Cocktails hoeven niet saai te zijn zijn zonder alcohol. Want deze Mojito Granate is ook zonder alcohol een explosie van smaak. De cocktail zit boordevol vitamines, anti oxidanten en zonder toegevoegde suikers. De munt past qua smaak uitstekend bij de granaatsap en de limoen. Met deze gezonde cocktail begin je je dag supergoed!

Wat heb je nodig voor de Mojito Granate?

Granaatappelsap (3 delen)
Verse limoensap (sap van een halve limoen)
Munt
Bruiswater (1 deel)
Verse grantaappelpitjes

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Mojito Granate?

Je maakt deze cocktail als een mojito. Gebruik een stevig glas waarin je goed kunt muddlen. Muddle of pers 4 limoenpartjes. Vul daarna je glas met crushed ice. Voeg 2 delen granaatappelsap en een aantal muntblaadjes toe en vervolgens aftoppen met 1 deel bruiswater. Roeren met een barlepel. Je garneert je cocktail met een kroontje munt.

NB: met hetzelfde gemak maak je natuurlijk een “echte” Mojito Granate met alcohol. Je voegt dan gewoon 1 barmaatje rum toe in je de cocktail.

IJsblokjes met granaatappelpitjes

Voor de special effects en extra versbeleving maak je deze Mojito Granate met ijsblokjes met granaatappelpitjes. Dit is heel makkelijk. Sla met de bolle kant van de lepel op de achterkant van de granaatappel zodat er pitjes uitvallen. Doe een stuk of 4-5 pitjes per compartiment in een plastic ijsblokjesmaker een en vul dit met water en doe het in de vriezer. Als de ijsblokjes bevroren zijn heb je mooie ijsblokjes met granaatappelpitjes voor in je cocktail.

Alcoholvrije cocktails

Op onze site staan nog meer alcoholvrije cocktails. In de blog staan op dit moment 7 verschillende alcoholvrije cocktails.

De Mojito Granate zelf maken?

Met deze set kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al niet zo’n moeilijk drankje en nu helemaal niet meer :). Succes!

Deel je zelfgemaakte Mojito Granate via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.
Cocktail is alcoholvrij

Deze cocktail is 100% alcoholvrij