'Mo' Mule cocktail bij Hugo's
User Avatar
door Bart

Ook dit jaar is de maand November weer omgeturnd in Movember. Voor de mensen die Movember niet kennen. Heel de maand november staat in het teken van meer awareness voor kanker bij mannen, en dan in het bijzonder prostaatkanker. Om hier meer aandacht voor te krijgen laten mannen hun snor staan. Snorren laten staan is sowieso al leuk, terug in de tijd. Ken je klassiekers met de kritische "Peter R. de Vries" snor, de jonge "Marco Borsato" snor, de mannelijke "Tom Selleck" snor, de strenge "Jozef Stalin" snor, de geestige "Charlie Chaplin" snor of de kunstzinnige "Salvador Dali" snor. Ik vind het een prachtig plaatje!

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Ook dit jaar is de maand November weer omgeturnd in Movember. Voor de mensen die Movember niet kennen. Heel de maand november staat in het teken van meer awareness voor kanker bij mannen, en dan in het bijzonder prostaatkanker. Om hier meer aandacht voor te krijgen laten mannen hun snor staan. Snorren laten staan is sowieso al leuk, terug in de tijd. Ken je klassiekers met de kritische “Peter R. de Vries” snor, de jonge “Marco Borsato” snor, de mannelijke “Tom Selleck” snor, de strenge “Jozef Stalin” snor, de geestige “Charlie Chaplin” snor of de kunstzinnige “Salvador Dali” snor. Ik vind het een prachtig plaatje!

Dus toen we de uitnodiging kregen van Ketel One om Movember af te trappen bij Hugo’s in Amsterdam – met cocktails – hoefden we niet lang na te denken.

Ketel One & Movember

Ketel One is een vodka merk van Nederlandse bodem en populair bij bartenders. Voor de maand november heeft Ketel One een te gek initiatief bedacht in samenwerking met een aantal Amsterdamse cocktailbars. Iedere week is er bij een van de cocktailbars een Movember event met Ketel One cocktails en Barbers die de snorren van mannen bijwerken en in shape houden.

Ketel One & Movember
Ketel One & Movember

Op het menu

Uiteraard is er een cocktailkaart samengesteld door Ketel One met speciale Movember cocktails. Zo heb je de ‘Mo’ Mule, Bloody ‘Mo’ Mary of ‘Mo’ Collins. Naast deze cocktails werd bij de start ook mijn persoonlijke favoriet de Martini Pornstar geschonken. We hebben ze natuurlijk allemaal geproefd.

'Mo' Mule cocktail bij Hugo's
‘Mo’ Mule cocktail bij Hugo’s

Hugo’s bar

In Amsterdam west, nog niet geopend op het Hugo de Groot plein zit Hugo’s. Een leuke, knusse bar waar het voor deze gelegenheid bommetje vol zat! Hij is dus nog niet officieel geopend en je kon de pas geverfde muren nog ruiken. Voor Movember was Hugo’s deze avond even omgebouwd tot Ketel One cocktailbar / barbershop. Bij binnenkomst zat de sfeer er al meteen goed in door de 2 barberstoelen die klaar stonden om alle mannen een ambachtelijke scheerbeurt te geven.

Start movember bij Hugo's
Start movember bij Hugo’s

Doe ook mee aan Movember

De rest van de maand zijn er door heel Amsterdam bij verschillende cocktailbars nog barbers te vinden die je snor wel bij willen werken. Onder het genot van een cocktail natuurlijk. Doe ook mee met Movember, doen wij ook! Bart en mijn (mo)bro’s Pim en Tommy dan ;), daar binnenkort meer over in onze blog ‘Tales of a Moustache

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate