Nieuwjaarspunch foto
Nieuwjaarspunch
Januari is de maand van de nieuwjaarsborrels. Ieder jaar vieren wij de eerste dag van het nieuwe jaar met de familie van Bart. Een altijd gezellige traditie! Dit jaar mochten wij de drank verzorgen. Naast de flessen champagne, Asti Martini, cava en prosecco zorgden wij voor een feestelijke nieuwjaarspunch met sinaasappel, gember, donkere rum en cava die we opdienden in een mooie vintage punch schaal van de oma van Bart. En iedereen vond hem heerlijk!

Punch is een combinatie van verschillende alcoholische dranken die je opdient met lekker veel fruit. De punch is niet alleen heel gezellig en sfeervol maar ook nog eens heel efficiรซnt vergeleken met het maken van cocktails. Zet er een pollepel of soeplepel bij zodat je gasten zelf in kunnen schenken in tafelglazen met fruit

Wat heb je nodig voor de Nieuwjaarspunch?

Cava (1 fles)
Donkere rum (12 cl)
Grand Marnier (6 cl)
Dom Benedictine (6 cl)
Sinaasappel-gember jam (1 volle theelepel)
Bruiswater (0,5 liter)
Gember (dun gesneden schijfjes gember)
Sinaasappel (in dun gesneden schijfjes)

* dit is een kruidige likeur die je kunt vervangen door Amaro of angostura bitters

Hoe maak je de Nieuwjaarspunch?

Eerst moet je op zoek naar een mooie punch schaal. Bij voorkeur vintage natuurlijk. Begin met het fruit te snijden en leg deze in de punch. Daarna voeg je met een barmaatje de donkere rum en de likeuren toe. Bart deed er ook nog een scheutje van onze huisgemaakte ginger likeur in. Nu voeg je met een theelepel sinaasappel-gember jam toe (komt van de AH). Even goed roeren zodat het oplost. Dan komt de cava. Een hele fles. Nog een keer goed roeren en proeven. Afhankelijk van de sterkte en smaak nog bruiswater toevoegen naar smaak. Is de punch op smaak dan voeg je nog ijsblokjes toe zodat de punch lekker koud blijft. Zet er kleine glaasjes naar of juist van die grote copa glazen en laat je gasten lekker zelf inschenken met een pollepel of soeplepel.

NB: Let op als mensen de punch lekker vinden gaat het als een lopend vuurtje rond en kan je punch kan snel gaan! Is de punch bijna op? Zorg dan dat je zelf de punch opnieuw aanvult op basis van de verhoudingen van je eigen succesrecept. Je wil natuurlijk niet dat er iemand jouw punch gaat verpesten.

Ook lekker feestelijk: Kerst Punch

Een aantal jaar geleden hebben we met kerst een heerlijke punch gemaakt. Hier vind je het volledige recept van de Kerstpunch.

Deel je zelfgemaakte punch via social media

Heb jij ook een lekkere punch zelfgemaakt en wil je dit delen met ons? Maak dan een foto van je zelfgemaakte punch en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate