NYE Eclipse
User Avatar
door Bart

De NYE Eclipse is onze oud en nieuw cocktail van vorig jaar om op het nieuwe jaar te proosten. Je maakt deze feestelijke cocktail als een scroppino met frambozen!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

NYE Eclipse
NYE Eclipse

Oud en nieuw vier je in stijl. En daarom hebben we ook dit jaar een nieuwe oud en nieuw cocktail. De NYE Eclipse! Dit is een scroppino cocktail met mooie frambozen. Uiteraard drink je haar uit een mooi champagneglas! Happy 2014!

Wat heb je nodig voor de NYE Eclipse?

Frambozen likeur (1 deel)*
Prosecco (1 deel)
Yoghurt sorbet ijs (1,5 bolletje)
Frambozen (5 stuks per glas)
Limoen (sap van 1 limoenpartje per glas)

1 deel = 30 ml

* in plaats van Frambozen likeur kun je ook Bacardi Razz of gewoon vodka gebruiken.

Hoe maak je de NYE Eclipse?

Voor deze cocktail gebruik je 5 verse frambozen en yoghurt sorbet ijs (1,5 bolletjes per glas). Hierdoor krijgt de cocktail haar herkenbare volle structuur en romige smaak. Voeg 1 deel frambozen likeur en 1 deel (= 1 barmaatje) prosecco en sap van een limoenpartje toe in de blender en blend ze tot een luchtig en schuimend geheel. Bij te veel prosecco verdwijnt dit en gaat de prosecco overheersen. Je schenkt de cocktail uit in een elegant champagneglas. Garneren doe je met een mooie framboos.

Deel je zelfgemaakte NYE Eclipse via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest. Benieuwd!

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate