User Avatar
door Bart

De Old Cuban is geen sigaar maar een cocktail. Al sluit ik de combinatie niet uit. Zeker niet met oud en nieuw. Deze Cubaanse klassieker heeft Bart gemaakt met Havana Club Añejo 7 años en champagne. Verder gebruik je munt, limoen en angostura bitters. Salud y feliz año nuevo!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

De Old Cuban is geen sigaar maar een cocktail. Al sluit ik de combinatie zeker niet uit. Zeker niet met oud en nieuw. Deze Cubaanse klassieker heeft Bart gemaakt met Havana Club Añejo 7 años en champagne. Verder gebruik je munt, limoen en angostura bitters. Salud y feliz año nuevo!

Wat heb je nodig voor de Old Cuban?

Havana Club Añejo 7 años (0,5 deel)
Suikersitoop (5 ml)
Champagne
Munt (4-5 blaadjes)
Limoen (1 limoen)
Angostura bitters
Garnering: munt

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Old Cuban?

Begin met een shaker met ijs. Knijp hierin de limoensap, voeg de rum añejo toe met een barmaaatje, suikersiroop en 4-5 muntblaadjes. Als laatste nog een paar druppels angostura bitters. Even flink shaken. Uitschenken in een gekoeld coupeglas. Het glas is nu tot iets over de helft gevuld. Hier komt uiteraard nog de champagne bij. Schenk deze voorzichtig in tot 90% van het glas. Tot slot mooi garneren met een takje munt. En vergeet niet salud te roepen bij het proosten. Of feliz año nuevo!

Mooie champagne cocktail voor de dames

Geen liefhebber van bitters en liever iets zoet en fruitigs? Ga dan met oud en nieuw voor de Pomegranate Royal!

Deel je zelfgemaakte Old Cuban via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.
Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate