Welke van de drie (1024x683)
Het is Pasen. En met pasen moet je net iets meer moeite doen. Je trekt je beste kleren aan. Je ontbijt of bruncht uitgebreid. En ook de drankjes mogen we best wat moeite aan besteden. En dus besloot ik dit jaar een zelfgemaakte advocaat te maken. Ik wilde er wel een eigen twist in. Dus ik wou de brandewijn vervangen. Voor ik de hele familiebatch maakte, testte ik mijn “paasbrouwsel” met amaretto, vodka caramel en whiskey. Want met pasen laat je natuurlijk niks aan het toeval over 😉

De test

Met amaretto: amaretto is één van mijn favoriete likeuren. maar in deze combi mierzoet. Je moet een zoetekauw zijn wil je hier van houden!

Met vodka caramel: lijkt goed te combineren met vanille, maar smaakt als een creme brulee. Ook lekker, maar niet de bedoeling in dit geval.

Met whiskey: helemaal lekker en zoals ik mijn advocaatje graag wil. De whiskey maakt het advocaatje wat steviger zowel qua geur als qua smaak, maar ook weer niet te zwaar.

Het eindresultaat

Ik had het vooraf niet verwacht, maar het is dus whiskey geworden! Hier zie je het eindresultaat.

Zelfgemaakte advocaat
Zelfgemaakte advocaat

Wil je zelf aan de slag met pasen? Lees dan hier het volledige recept voor zelfgemaakte Advocaat. En ik waarschuw je alvast, want het is vooral veel klutsen.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate