De Passion Caipirinha of Caipirinha de Maracuya is een heerlijke Braziliaanse cocktail met cachaca en verse passievrucht. Echt een zomerse cocktail!
Ingrediënten
- 1 Limoen
- 1,5 Passievrucht
- 40 ml cachaca rum
- 3 barlepels Rietsuiker
benodigdheden
- muddler
- barmaatje
Cocktailrecept Passion Caipirinha
- Gebruik een stevig glas om in te muddlen
- Begin met 6 partjes limoen en 3 barlepels rietsuiker
- Even goed muddlen in het glas tot al het sap uit de limoenpartjes is
- Voeg het nectar van een passievrucht toe in je glas. Doe dit door met een scherp vorkje het nectar uit de passievrucht te schrapen
- Vul het glas tot de rand met crushed ice
- Giet 40 ml cachaca rum in het glas
- Goed roeren met een barlepel zodat de nectar mooi zweeft in het glas en afvullen met crushed ice
- Garneren met halve passievrucht
De originele Caipirinha maak je met limoen, rietsuiker en Braziliaanse Cachaça rum.
Bekijk ons cocktailrecept van de Caipirinha
Caipirinha met passievrucht
De Caipirinha is een heerlijke, frisse rum cocktail uit Brazilië. Je kunt er ook goed mee variëren. Een bekende variant is de Capirinha met passievrucht. Of zoals de Brazilianen zeggen: Caipirinha de Maracuya.
De combinatie van rum, limoen en passievrucht is best zuur. Compenseer dit door 3 barlepels rietsuiker te gebruiken zodat het zoet en het zuur goed in balans blijft. Gebruik daarna het nectar van de passievrucht. Dit schraap je uit de passievrucht met een scherp vorkje. Roer dit vervolgens met een barlepel zodat het mooi zweeft in je drankje. Gebruik ook een halve passievrucht voor de garnering.
Bereiding met muddler
Belangrijk qua bereiding is dat je de Caipirinha net als een Mojito in het glas muddlet met een muddler. Je glas moet wel een dikke, stevige bodem hebben. Ben je bang dat je glas niet geschikt is om te muddlen, dan kun je ook een mixingglas gebruiken en vervolgens overschenken in je glas.
Cachaca of beter gezegd Cachaça
Cachaca is de rum van Brazilie. Deze wordt gemaakt op basis van een destillaat uit suikerriet en is vergelijkbaar met witte rum, maar dan iets scherper van smaak en sterker qua alcohol. En dit proef je ook wel in de Caipirinha. Cachaca wordt gebruikt in Caipirinhas en in Batidas of gewoon puur. Bij Nederlandse slijters kun je vragen naar Cachaca 51, Sagatiba of Ypioca.
Varianten: Caipirinha met aardbeien of kiwi
Fruit dat je kunt muddlen kun je een Caipirinha mee maken. Dus lekkere rijpe aardbeien maar bijvoorbeeld ook Kiwi gold is lekker om te proberen.