Pepernoot shot
User Avatar
door Bart

Sinterklaasavond wordt echt gezellig met deze Pepernoot shot. Je maakt hem met kruidige spekulaas likeur en Baileys.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Pepernoot shot
Pepernoot shot

Bij Sinterklaas denk ik aan Pepernoten. Maar wist je dat er ook een speciale spekulaas likeur bestaat? Het is een hele kruidige likeur. Dus voor mijn pepernoot shot heb ik hem gemengd met Baileys en dan is ie prima te doen hoor!

Dus iedere keer voor je een cadeautje uitpakt even een pepernoot shot 😉

Wat heb je nodig voor een Pepernoot shot?

Spekulaas likeur (50%)
Baileys (50%)

Hoe maak je een Pepernoot shot?

Voor deze cocktail hebben we in ieder geval een shaker nodig. Doe alvast een paar ijsklontjes in de shaker. Per shot gebruik ik 50% spekulaas likeur en 50% baileys. Afhankelijk van hoe groot of klein jouw shotglaasjes zijn zal je even moeten afmeten hoeveel drank je dus in de shaker moet doen. Wel gezellig om meteen een paar shots voor je vrienden erbij te maken. Als alles in de shaker zit, even kort shaken. Een seconde of 8 en uitschenken in shotglazen. Opdienen met pepernootjes, proost!

Pepernoot cocktail

Wil je echt werk maken van je Sinterklaas avond? Bekijk ook onze Pepernoot cocktail. De chique Pepernoot Truffel Martini!

Deel je zelfgemaakte cocktail via social media

Heb je dit shotje gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate