Zelfgemaakte ijsblokjes champagne cocktails Cocktailicious

Het geheim van de lekkerste champagne cocktails voor je cocktailparty

Ik heb dé manier gevonden om de lekkerste champagne cocktails te maken! IJsblokjes! Geen gewone ijsblokjes natuurlijk, maar zelfgemaakte ijsblokjes gemaakt van vers, gepureerd fruit. Je krijgt er de lekkerste champagne cocktails van. Vol fruitsmaak en vol kleur! En het is bovendien nog erg makkelijk voor te bereiden zodat je niet de hele avond cocktails staat te maken op je eigen cocktailparty. In deze blog lees je hoe je zelf de lekkerste champagne cocktails klaar maakt.

Kleine cocktailparty als verlate nieuwjaarsborrel

Net terug uit Costa Rica organiseerde ik vrijdag 11 januari een verlate nieuwjaarsborrel met champagne cocktails. Zoals al in eerdere blogs beschreven zijn champagne cocktails heerlijk en bovendien makkelijk te maken door een cocktail smaak toe te voegen. Eerst had ik een champagne cocktail buffet bedacht met als thema “Pimp je eigen champagne cocktail”. Maar uiteindelijk besloot ik 3 cocktails voor te bereiden op basis van zelfgemaakte ijsklontjes.
Hierbij kreeg iedereen een glaasje champagne (of prosecco) met daarin 1 zelfgemaakt ijsblokje met gepureerd vers fruit erin die oplost in de drank. Op deze manier heb ik drie soorten ijsblokjes gemaakt met hippe cocktailsmaken als mango-passie, aardbei-framboos en limoen-munt.

Zelfgemaakte fruit ijsblokjes voor champagne cocktails

Champagne cocktails Cocktailicious
Hoe maak je het? De dag van te voren koop je vers fruit. Dit pureer je. Het sap gaat in de vriezer zodat je de dag erna vers gepureerde ijsblokjes hebt met de lekkerste fruitsmaken voor je champagnecocktails. Je kunt hier ook de specifieke cocktaildrank nog aan toevoegen maar dat is niet per sé noodzakelijk. Vergeet niet dat je ook wat fruit moet overhouden voor de garnering! Gebruik per smaak voor je ijsblokjes een plastic vorm van 15 of meer vierkante ijsblokjes. Door de concentratie van het gepureerde fruit is 1 ijsblokje goed voor 1 cocktail. Per cocktailsmaak heb je dus al 15 (!) cocktails voorbereid.

  • Passion Bellini (oranje): De basis voor de Passion Bellini zijn passievrucht en mango. De mango (2 stuks, zorg dat deze lekker rijp en sappig is) pureer je. Bij de mangosap voeg je de nectar van de passievruchten (6-8 stuks). Dit kun je het makkelijkste uitschrapen met een scherp vorkje. De verse sap vries je de dag van te voren in als ijsblokjes. De Passion Bellini maak je door eerst het ijsblokje in het champagneglas te doen, dan een half deel (ca 2 cl) vodka toe te voegen en hierover de champagne (of prosecco) uitschenken. Lichtjes stirren en opdienen met een stukje mango.
  • Bellini Rosso (rood): De frambozen (1 bakje) en de aardbeien (1 bakje) kun je prima samen pureren. Vries de verse sap de dag van te voren in als ijsblokjes. De Bellini Rosso maak je door eerst het ijsblokje in het champagneglas te doen, dan een half deel (ca 2 cl) bacardi razz toe te voegen en hierover de champagne (of prosecco) uitschenken. Lichtjes stirren en opdienen met een aardbei op het glas.
  • Mojito Royal (groen): de limoenen (8 stuks) pers je uit. De munt snipper je in fijne stukjes en en de fijngesnipperde munt voeg je toe aan de limoensap. De Mojito Royal maak je door eerst het limoen-munt ijsblokje in het glas te doen, dan een half deel (ca 2 cl) blanke rum en een druppel rietsuikersiroop (nog geen 1 cl) toe te voegen. Hierover schenk je de champagne (of prosecco) uit. Lichtjes stirren en garneren met limoen en citroen.
  • Tip: Blue Berry! Zelf helaas (nog) niet gemaakt maar deze lijkt me ook erg lekker en erg mooi qua kleur en uitstraling. Op dezelfde manier te bereiden maar dan met fruitpuree van 2 bakjes zwarte bessen en 1 limoen. Maken met half deel vodka en garneren met 2 zwarte besjes in het champagneglas. De Bellini Blue Berry met zwarte bessen staat inmiddels ook online!

Alcoholvrij

De fruit ijsblokjes lenen zich natuurlijk ook uitstekend om lekkere verse alcoholvrije cocktails mee te maken. Gebruik hiervoor een champagne glas of een mooi longdrink glas met ijs. Doe hier het ijsblokje in en giet hier spa rood of spa marie henriette overheen en je hebt een heerlijke zelfgemaakte alcoholvrije cocktail. Uiteraard ook mooi garneren!

DIY cocktail station

Als eye catcher om onze cocktailsmaken goed te presenteren hadden we een “do it yourself” cocktail station klaar gemaakt. Mooi als presentatie en handig natuurlijk.

DIY cocktail station Cocktailicious

Het eindresultaat

De champagne cocktails zagen er top uit qua uitstraling en de reacties op de smaak van de cocktails waren ook super enthousiast. Bovendien was het weinig werk omdat het makkelijk voor te bereiden is waardoor ik de hele avond lekker heb kunnen socializen. Het experiment was dus een succes en voor herhaling vatbaar. Volgende keer haal ik wel plastic roerstaafjes in huis om mee te stirren in je champagneglas zodat de fruit ijsblokjes snel oplossen. Met rietjes lukte nu ook prima, maar bij een cocktailparty moet je op alle details letten! Oefening baart kunst en een goede voorbereiding is meer dan het halve werk!

Lees ook: 10 Cocktailicious tips voor je cocktailparty

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate