Pina Colada Special
Pina Colada Special

Op dit moment zitten we in het tropische Costa Rica bij een vriend van ons met een eigen Bed & Breakfast in San Jose: Casa Isabella.

We zitten niet iedere dag aan de cocktails, maar gisteren was een perfecte dag om een paar jonge kokosnoten te kopen om een exotische Pina Colada te maken. Want er is geen betere manier om te genieten van een Pina Colada dan vers uit een jonge kokosnoot in de tropen.

In deze blog lees je hoe je het doet!

Voorbereiding

Allereerst koop je per persoon een jonge kokosnoot. Deze is groen en heet hier officieel “pipa”. Daarnaast heb je een goede “machete” nodig. Oftewel een kapmes. Deze gebruik je om de pipa te kappen. Doe dit ongeveer op 1/4 van de bovenkant van de pipa. Als dit gelukt is maak je met een klein stevig mes een gat in de pipa waar je hem open gekapt hebt. Wij gebruikten hiervoor een kurkentrekker dat werkte erg goed. Uit dit gat moet de sap van de pipa komen. Laat alle sap eruit lopen. Dit gooi je natuurlijk niet weg, want dit is heerlijk om te gebruiken bij je verse cocktail. Vang de verse kokossap op in een groot glas. Let op want er gaat een vol glas aan sap uit de pipa. Zorg wel dat je het eerst een half uur in de koelkast zet voor je het gaat gebruiken.

Pina Colada Special

Gebruik per persoon 1 gekoelde groene pipa. Voor de pina colada gebruik je een shaker met ijs. Je kunt natuurlijk ook een blender gebruiken. Hierin doe je 1 deel blanke rum, 1 deel kokosmelk, 1 deel verse kokossap en 2,5 deel ananassap. Stevig shaken. Daarna schenk je vanuit je shaker geleidelijk uit in het gat van de pipa. Zorg dat het gat niet te groot is, maar groot genoeg is om het in te schenken. Als de pipa helemaal vol is met pina colada (ca 30 cl) dien je het op met een rietje en bijvoorbeeld een kleurrijk parapluutje.

Groetjes uit Costa Rica. Pura Vida!

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate