Pinata Fiesta
User Avatar
door Bart

Bij de Pinata Fiesta cocktail drink je je favoriete ananas cocktail uit een ananas. Leuk voor een kleurrijk, creatief feestje!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Pinata Fiesta
Pinata Fiesta
De Pinata Fiesta cocktail (spreek je uit als pien-ja-ta) is een feestelijke cocktail die je met verschillende rietjes drinkt uit een verse ananas. Deze cocktail is geinspireerd op de Pinata* feestjes in Midden Amerika.
De Pinata Fiesta is leuk en creatief voor op een (kinder)feestje. Of het nu voor kinderen of volwassen is. Er gaat alleen wel wat werk zitten in zitten om de ananas uit te hollen. Maar het is leuk om te doen!

* van origine is een pinata een bol van papier marchรฉ gevuld met snoep of cadeautjes die gebruikt wordt met verjaardagsfeestje of met kerst. Op internet zag ik ook slingers en andere versiersels voor kinderen in de vorm van een ananas. Het bracht mij op het idee om een Pinata cocktail te maken van ananas (pina).

Wat heb je nodig voor de Pinata Fiesta?

Uit de Pinata kun je natuurlijk de cocktail drinken die je wil. Zorg wel dat het bij de smaak van de ananas past. Je kunt het maken met een Pina Colada of bijvoorbeeld een Mai Tai.

Hoe maak je een Pinata Fiesta?

Onthoofd de ananas met een scherp broodmes op een broodplank. Zorg dat je dit meteen recht doet. Hierna ga je met een stevig klein fruitmes de ananas uithollen. De uitgeholde ananas stukjes gooi je natuurlijk niet weg, maar doe je in een blender. In de blender voeg je de overige ingredienten zoals bijvoorbeeld rum, kokosmelk en andere ingredienten toe. Dit blend je met wat crushed ice tot je favoriete cocktail. Uitschenken in je uitgeholde ananas. Als finishing touch versier je je Pinata creatie met rietjes en parapluutjes in verschillende kleuren.

Tip: check voor je de cocktail uitschenkt in de ananas of er geen gaten in de ananas zitten. De beste check is eerst een glas water uit te schenken in je pinata.

Cocktail maken in een kokosnoot

Je kunt je cocktail ook in een kokosnoot maken. In het Cocorico recept lees je hoe je dat kunt doen.

Wil je de Pinata Fiesta ook zelf een keertje maken?

Vergeet de standaard cocktailbenodigdheden. Zonder dit gereedschap heb je echt een probleem met de Pinata:
Machete of broodmes
Fruitmes
Snijplank
Blender

Deel je zelfgemaakte Pinata Fiesta via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate