Pomelo Cherry Martini
User Avatar
door Bart

Deze Pomelo Cherry Martini is een zelfbedachte creatie. Het is een lekkere verse combinatie van zuur en zoet op basis van de smaken van pomelo en kersen! Lekkere cocktail voor moederdag of gewoon op een mooie zondag.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Pomelo Cherry Martini
Pomelo Cherry Martini

Vroeger toen ik klein was … kreeg ik vaak grapefruit met poedersuiker en een cocktailkersje om uit te lepelen. Een lekkere combinatie van zoet en zuur waar ik aan moest denken toen ik lekkere grapefruits (pomelo) in de supermarkt zag liggen en inspiratie zocht voor een nieuw cocktailrecept. Deze Pomelo Cherry Martini is een zelfbedachte creatie en is hier rechtstreeks van afgeleid. Lekkere verse combinatie van zuur en zoet.

Lekkere cocktail voor moederdag of gewoon op een mooie zondag.

Wat heb je nodig voor de Pomelo Cherry Martini?

Maraschino kersenlikeur (1 deel)
Cocktailkersen
Sap van cocktailkersen (2 barlepels)
Pomelo of Grapefruit (1 helft)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Pomelo Cherry Martini?

Gebruik een gekoeld martini glas en een shaker met ijs. Pers eerst 1 helft van de pomelo uit in de shaker. Voeg hierna 1 barmaatje maraschino toe en 2 barlepels verse kersensap uit het potje van de cocktailkersen toe. Even krachtig shaken. Uitgieten met een finestrainer om fliebertjes uit je martini glas te houden. Finishen met een cocktailkersje.

Liever alcoholvrij?

Wil je deze cocktail alcoholvrij drinken? Dat kan prima, gebruik ter compensatie van de maraschino 1 barlepel extra kersensap.

Zelf de Pomelo Cherry Martini maken?

Met deze set of glazen kan je heel makkelijk thuis een lekkere cocktail maken. Het is al heel goed te doen om deze cocktail zelf te maken en met deze spullen is het al helemaal niet moeilijk meer 🙂

Deel je zelfgemaakte Pomelo Cherry Martini via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate