Purple Rain foto
User Avatar
door Bart

Na het plotselinge overlijden van Prince zag ik op sociale media veel Purple Rain cocktails voorbijkomen. Dit is onze variant op de Purple Rain. Je maakt hem als een Moscow Mule waarbij ik voor de paarse gloed Parfait d'amour toevoegt.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Purple Rain foto
Purple Rain
Na het plotselinge overlijden van Prince zag ik op sociale media veel Purple Rain cocktails voorbijkomen. Dit is onze variant op de Purple Rain. Je maakt hem als een Moscow Mule waarbij ik voor de paarse gloed Parfait d’amour toevoegt.

Wat heb je nodig voor de Purple Rain?

Parfait d’amour (0,5 deel)
Vodka (1 deel)
Limoen (sap van halve limoen)
Ginger beer (2 delen)
Garneren met bramen (of munt)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Purple Rain?

Je maakt deze cocktail als een Moscow Mule. Gebruik een long drink glas gevuld met ijs. Begin met sap van een halve limoen. 1 deel vodka en 0,5 deel parfait d’amour voor de paarse kleur. Aftoppen met ginger beer. Garneren met een bramen of een kroontje munt.

Ken je de Aviator al?

Nog een mooie paarse cocktail op basis van Parfait d’amour is de Aviator. Bekijk hier ons recept van de Aviator.

Deel je zelfgemaakte Purple Rain via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate