Queen's Cup Royal foto
Queen’s Cup Royal

Wimbledon is niet alleen het bekendste en meest populaire tennistoernooi van de wereld. Het staat ook bekend om zijn stijl en tradities. Bij Wimbledon denk je aan dandys, champagne en aardbeien. Maar wat veel mensen niet weten is dat er op Wimbledon maar liefst 40,000 Pim’s Cups worden gedronken. In twee weken! Op #sippingwimbledon worden allerlei creatieve varianten van de Pim’s Cup gedeeld op Instagram tijdens Wimbledon. Ook wij maakten onze variant op de Pim’s Cup, de Queen’s Cup Royal!

NB: Pim’s Cup drinken op de finaledag van Wimbledon is voor mij en Bart een bucketlist dingetje. Dus dat moeten we zeker nog een keertje doen!

Pim’s Cup komt van origine uit New Orleans en is overgenomen door de Engelsen. Je maakt het drankje op basis van Pimm’s, lemonade (of ginger beer) en veel fruit. Een sangria-achtig drankje met een Engels tintje.

Wat heb je nodig voor een Queen’s Cup Royal?

Pimm’s (1 deel)
Ginger beer (2 delen)
Fruit: aardbeien, limoen, citroen, komkommer
Champagne (1 deel)

Hoe maak je een Queen’s Cup Royal?

Gebruik een jar (of gewoon een wijn of een copa glas). Vul deze met ijs. Begin met de garnering in het glas. Druk de komkommer en de limoen tegen de wand van het glas aan (minder makkelijk als je glas gevuld is). Vul nu je glas, gebruik 1 deel Pimm’s, 2 delen ginger beer. Hierna aftoppen met champagne. Hierna garneren met aardbei, citroen, komkommer en eventueel wat munt. Cheers, God save the queen!

Deel je zelfgemaakte Queen’s Cup Royal via social media

Heb je deze cocktail gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate