L'apereau cocktaibar
User Avatar
door Bart

In deze review beschrijft Kim haar favoriete cocktail L'apereau in Blankenberge

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

L'apereau cocktaibar [review by Kim] De haard knettert als we binnenkomen in het gezellige retro chique interieur van L’apereau in Blankenberge. De muur is geflankeerd met een panoramafoto van Blankenberge uit 1904. We krijgen direct een vibe die we in een internationale cocktailbar zouden ervaren. Op een steenworp van de jachthaven en het strand bevindt zich de beste cocktailbar van de Belgische Kust. Beter nog: ze hebben al meerdere jaren op rij de prijs voor beste cocktail- en wijnbar van België in de wacht gesleept tijdens de Horeca Awards.

7

De cocktailkaart en de cocktails

De bar heeft een impressionante cocktailkaart. Hier staan geen bekende cocktails op de kaart maar enkele verrassende & innovatieve recepten. Regelmatig zie je er “World Class” achter staan bij de beschrijving. Dit is een verwijzing naar de gerenommeerde wedstrijd die ieder jaar gehouden word, waar de barmanager Jeroen al een paar keer aan deelnam. Met een moeiteloze perfectie worden de cocktails hier bereid. Je hebt even geduld nodig, maar het eindresultaat is het o zo waard. Een waarlijke smaakexplosie. Alle smaken zijn perfect in balans en er wordt gebruik gemaakt van verse en seizoensgebonden ingrediënten en super-premium merken.
Een Cranberry/Raspberry World Class Cocktail, een Apple Maple, een Apple Thyme, een Smoke/ Grapefruit. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de cocktails die we geproefd hebben.
Ook de bediening verloopt volgens de regels van de kunst. Het personeel is uitermate vriendelijke en zijn niet verlegen om een babbeltje te slaan. Je voelt je er meteen op je gemak. Hier primeert gastvrijheid. Wanneer we een vraag hebben wordt deze uitvoerig beantwoord en als we een ingrediënt niet kennen mogen we het gewoon even proeven.
De cocktails die je voorgeschoteld worden, zijn één voor één pareltjes qua dressering, vergezeld van een schoteltje popcorn met citroenzeste en ras el hanout (een Marrokaans kruidenmengsel).
De keuze beperkt zich echter niet tot wat er op de kaart staat. Zo vraag ik een cocktail met groene chartreuse en wordt er mij binnen de kortste keren volgens de inspiratie van het moment een overheerlijke Midmorning Fizz voorgeschoteld. Geen cocktail is te gek, of ze maken hem voor je.
5

6

12

L’apereau als cocktailbar

  • Publiek: zeer uitgebreid publiek, jonge koppels, zakenmensen, vrienden. Zeer laagdrempelig
  • Muziek: lounge muziek
  • Prijsniveau: vanaf 11 euro
  • Tip: vraag een cocktail met je favoriete ingrediënt en laat je verrassen
  • Wist je dat: op aanvraag kunnen er workshops georganiseerd worden vanaf 10 personen
  • Meer informatie: www.lapereau.be. Adres: De Smet de Naeyerlaan 53, 8370 Blankenberge. Openingsuren: Dagelijks open van 16h tot 2h

Eindoordeel

Grenzen worden verlegd in L’apereau. De cocktails zijn creatief en vindingrijk. Een bezoek aan deze bar mag zeker niet ontbreken wanneer je in de buurt bent. Deze cocktailbar steekt er met kop en schouders bovenuit! Ik ben fan!

Over Kim

Kim Ava Ik ben een 28 jarige leeftijdsgenieter uit België. Ik hou van reizen en dat doe ik het liefst van al met een lekker cocktail in de hand. Mijn innerlijke Bourgondiër wordt spontaan vrolijk van het zien van allerlei lekkere recepten op deze site. Mijn favoriete cocktailbar is l’Apereau in Blankenberge.
Hiernaast blogt Kim over reizen op haar persoonlijke reisblog.

Meer reviews

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate