Entree cocktailbar Sips Afgelopen zaterdag, 29 september, hadden we ons eerste echte avondje uit sinds Vigo geboren is. We gingen naar Antwerpen. Eerst naar de film (Sin City) en daarna eindelijk weer eens naar een leuke cocktailbar. Want dat was ook al super lang geleden. We besloten naar cocktailbar Sips te gaan. Een kleine boutique achtige cocktailbar in het zuidelijke deel van Antwerpen met een mooie cocktailkaart.

De cocktailbar

Opvallend aan de cocktailbar zijn twee dingen. Als je binnen komt zie je duidelijk dat het interieur van Sips geïnspireerd is op een chique binnenhut van een boot. Andere eye catcher is dat ook hier een indrukwekkende spiegelwand met mooie drankflessen in het oog springt.

Cocktails

De cocktailkaart is zeer uitgebreid. Veel klassiekers, maar ook cocktails met een originele twist. We dronken 3 cocktails aan de bar. Een drambuie sour (ik krijg Bart maar niet van de sours af), een White Venezian (lekkere combinatie met limoncello en yoghurt) en later een Goosebumps. Die laatste lijkt een zachtzoete aardbeiencocktail, maar het kleine rode pepertje in de cocktail verraadt dat er een kick in zit! Je proeft het pepertje heel subtiel achter in je keel. Zeer geslaagd. Niet voor niets heb ik het recept meteen opgezocht en zelf gemaakt! (zie ook Goosebumps)
Drinking cocktails @Sips

Checken met de oppas

Al met al was het een zeer geslaagde en ontspannen avond in Antwerpen. We hebben ons voorgenomen om iedere maand naar een cocktailbar te gaan. Maar eerst misschien nog even checken of onze oppas net zo vrolijk wordt van dit voornemen ­čÖé

Sips als cocktailbar

  • Publiek: Antwerpenaren rond de 30-40 schat ik zo, laagdrempelige easy-going sfeer
  • Muziek: niet op gelet, te druk met kletsen
  • Prijsniveau: cocktails rond 10 euro
  • Tip: Goosebumps!
  • Meer informatie: www.sips-cocktails.com

Lees ook onze andere reviews

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate