Rosemary's Gin Sour foto
User Avatar
door Bart

Ben jij een liefhebber van kruidig en ziltig? Dan raad ik je deze Rosemary's Gin Sour aan. De Rutte Celery gin combineert uitstekend met de rozemarijn. Het eiwit en de citroen maken deze sour lekker fris en zacht.

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Rosemary's Gin Sour foto
Rosemary’s Gin Sour

Ben jij een liefhebber van kruidig en ziltig? Dan moet je deze Rosemary’s Gin Sour zeker een keer proberen. De Rutte Celery gin combineert uitstekend met de rozemarijn. Het eiwit en de citroen maken deze sour lekker fris en zacht.

Wat heb je nodig voor de Rosemary’s Gin Sour?

Gin: Rutte Celery Gin (1,5 deel)
Citroen (sap van een halve citroen)
Suikersiroop (10 ml)
Eiwit
Garnering: rozemarijn

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Rosemary’s Gin Sour?

Deze cocktail maak je in twee delen. Begin met een shaker met ijs. Voeg met een barmaatje 1,5 deel Rutte Celery gin toe en een klein laagje suikersiroop. Pers een halve citroen uit en doe een rozemarijn takje in de shaker. Even shaken. Nu pak je een andere shaker. Hierin doe je het eiwit (eerst scheiden van het eigeel). Nu schenk je de inhoud van de eerste shaker in de tweede shaker. Gebruik hierbij een zeefje zodat er geen ijs of stukjes rozemarijn meegaan. Nu zit alles in de tweede shaker. Stevig shaken zodat je een mooi eiwit laagje krijgt. Uitschenken in een classy cocktailglas en garneren met een rozemarijn takje. Zo proef en ruik je de rozemarijn bij ieder slokje dat je neemt. Benieuwd wat je ervan vindt!

Andere gin cocktails

Twee andere heerlijke gin cocktails die ik net gemaakt heb zijn de Clover Club en de French 75. Je vindt ze terug in deze blog.

Deel je zelfgemaakte Rosemary’s Gin Sour via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate