Rudolph’s Gin Tonic

Rudolp's Gin Tonic

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

Rudolp's Gin Tonic
Rudolp’s Gin Tonic
Deze Christmas Edition van de Gin Tonic is bedacht door onze nieuwe blogger Annelies Verboom. Ze maakte deze sfeervolle Rudolp’s G&T. Een speciale kerstcocktail voor liefhebbers van de Gin Tonic die hun G&T een ultieme kerstsfeer willen meegeven!

Annelies over de smaak:
“Het eerste wat je ruikt is de aromatische geur van rozemarijn, dan neem je een slok en proef je een zoet met een zuurtje en een zachte bitter. Als je hem doorslikt is het de warmte van de alcohol met een bittertje wat nog even blijft hangen”

Wat heb je nodig voor een Rudolph’s Gin Tonic?

Gin (2 delen)
Verse cranberry’s, gehalveerd (handje vol)
Rozemarijn (mooi takje)
Tonic
Citroensap

1 deel = 30 ml

Hoe maak je een Rudolph’s Gin Tonic?

Deze speciale Gin Tonic voor kerst is gemaakt met infused gin op basis van cranberries en rozemarijn. Doe de cranberry’s en rozemarijn in de weckpot (afsluitbare jar) en giet de benodigde gin voor het aantal personen eroverheen. Schud een paar keer en zet het op een donkere plaats. Minimaal voor 8 uur en maximaal 3 dagen. Hoe langer het staat hoe beter de smaken in de gin trekken. Schud in ieder geval 1 keer per dag goed door.
Als de infused gin klaar is, dan neem je een mooi bol G&T glas met ijs. Schenk met een barmaatje 2 delen (60 ml) infused gin in het glas. Top af met tonic over ijs. Splash citroensap. Stijlvol garneren met cranberries en mooi takje rozemarijn.

De Rudoplh’s Gin Tonic zelf maken?

Met deze set (of alleen losse glazen) kan je heel makkelijk thuis een lekkere Gin Tonic maken. Het is al niet zo’n moeilijk drankje en nu helemaal niet meer :).

Deel je zelfgemaakte Rudolph’s Gin Tonic via social media

Heb je deze Gin Tonic gemaakt en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate