Rum Old Fashioned

Rum Old Fashioned

Ben je op zoek naar cocktailglazen?

Een cocktail drink je uit het juiste cocktailglas. Voor onze cocktails gebruiken wij cocktailglazen die verkrijgbaar zijn in onze shop.

Bekijk cocktailglazen in onze shop

De Rum Old Fashioned is een variant op de bekende klassieker de Old Fashioned. Toen ik de cocktail dronk tijdens het Refreshingly Dry event met de rum van Brujal vond ik hem onverwacht lekker. En dus maakte Bart hem ook voor “ome” Rob (Bart zijn oom) voor zijn Tale of a Moustache (Movember).

Wat zit er in een Rum Old Fashioned?

Rum Anejo (2 delen)
Suikersiroop (1 barlepel)
Angostura bitters (2-3 druppels)
Zest citroen of sinaasappel

Hoe maak je de Rum Old Fashioned?

Deze klassieker maak je bij voorkeur in een mooi whiskey glas. Vul deze met een aantal grotere ijsblokjes. 2 delen donkere rum, een barlepel suikersiroop en een paar druppeltjes angosturas bitters. Snij een zest van de citroen (of sinaasappel). Knijp lichtjes in de zest zodat de ehterische oliën in je cocktail komen. Even roeren met een barlepel en als laatste wrijf je met de zest de rand van je glas in voor extra smaak. Daarna voeg je de zest toe in je cocktailglas.

NB: als je de cocktail wat toegankelijker wil maken kun je stiekem wat extra citroen of suikersiroop toevoegen. Niet te veel, voor je het weet drink je een sour 😉

Movember cocktails

Bekijk ook onze andere Movember cocktails zoals de In Cognito, Movember Mule, de Movember Rain, de Sidecar en de Irish Mint Julep.

Deel je zelfgemaakte cocktail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Instagram, Facebook, Twitter of Pinterest.

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate