Rusty Nail
User Avatar
door Bart

De Rusty Nail is een roestige cocktail met whiskey en drambuie die je on the rocks drinkt. Het is een flinke borrel als je kijkt naar de hoeveelheid drank. Goed voor een roestige keel zullen we maar zeggen!

Tip voor je homebar

Tip: 12-delige cocktailset BarDeLuxe. Met deze 12-delige cocktailset van BarDeluxe haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot muddler. Bestel direct

Rusty Nail
Rusty Nail
De Rusty Nail is een roestige cocktail met whiskey en Drambuie die je on the rocks drinkt. Het is een flinke borrel als je kijkt naar de hoeveelheid drank. Goed voor een roestige keel zullen we maar zeggen!

PS: Drambuie werd vroeger vaak gebruikt in combinatie met inferieure whisky (maar 1 keer gedestilleerd). Door Drambuie toe te voegen, kreeg de whisky in de Rusty Nail dus toch smaak.

Wat heb je nodig voor de Rusty Nail?

Whiskey (ruim 1 deel)
Drambuie (ruim 1 deel)
Citroenzest (optioneel)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Rusty Nail?

Om deze cocktail te maken heb je niet veel extra spullen nodig. De Rusty Nail drink je on the rocks uit een whisky (tumbler) glas. Gebruik hiervoor wel een mooi whisky glas met een paar grote ijsblokken. Schenk hierin met een barmaatje ruim 1 deel whiskey en evenveel drambuie uit. Als je garneert met citroenzest voeg dan ook een lichte citroen squeeze toe als finishing touch. Proost!

Jamaican Nail

Vind je de Rusty Nail lekker of is deze cocktail juist te heftig voor je? Probeer dan de Jamaican Nail. Dit is de tropische longdrink variant op de Rusty Nail. Je maakt hem met drambuie, ginger beer en limoen. Ik kan hem aanraden als je een keer een variant wil proberen.

Deel je zelfgemaakte Rusty Nail via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter of Pinterest.


Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate