Sidecar foto
User Avatar
door Bart

De Sidecar is een klassieke cocktail die stamt uit de eerste wereldoorlog. Naar verluidt was het het favoriete drankje van een Amerikaanse legerofficier die zich liet vervoeren in een motor met een zijspan en iedere keer hetzelfde drankje bestelde bij een Parijse bistro. De Sidecar is een sterke cocktail op basis van cognac die aangezoet wordt met triple sec en citroensap. Echt een cocktail om lekker lang van te genieten.

Tip voor je homebar

Tip: 10-delige cocktailset Sybra. Met deze 10-delige cocktailset van Sybra haal je alle benodigdheden in huis van shaker, barmaatje tot stamper. Bestel direct

Sidecar foto
Sidecar

De Sidecar is een sterke cocktail op basis van cognac die aangezoet wordt met triple sec en citroensap. Echt een cocktail om lekker lang van te genieten.

De Sidecar is een klassieke cocktail die stamt uit de eerste wereldoorlog. Naar verluidt was het het favoriete drankje van een Amerikaanse legerofficier die zich liet vervoeren in een motor met een zijspan en iedere keer hetzelfde drankje bestelde bij een Parijse bistro.

Wat heb je nodig voor de Sidecar?

Cognac (1,5 deel)
Triple sec (1 deel)
Citroen (sap van een halve citroen)

1 deel = 30 ml

Hoe maak je de Sidecar?

Dit is een cocktailrecept met een twist. Want deze Sidecar heeft Bart gemaakt met cognac met kaneel smaak. Hij heeft de cognac geïnfused met 2 kaneelstokjes in de fles. Van de cognac gebruik je 1,5 deel van een barmaatje. Hieraan toe voeg je een half deel triple sec. En daar gaat het sap van een halve citroen bij. Dit gaat in de shaker, maar dat had je waarschijnlijk al door. Even shaken met ijs en uitschenken. Je glas garneer je met citroen zest of in dit geval een kaneelstokje in een wikkel citroen zest.

Opdienen met kleine versnapering on the side. Blokjes oude kaas, olijven, nootjes of gewoon naturel chips.

Deel je zelfgemaakte Sidecar via social media

Heb je deze cocktail gemaakt op basis van ons recept en is het goed gelukt? Maak dan een foto van je zelfgemaakte cocktail en post deze met #Cocktailicious op Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Cocktails met mate

Cocktails maken is leuk, maar drink met mate